Nu bygges parkeringshus med skaterhal i Køge

I morgen sætter Køge Kommune gang i byggeriet af nyt parkeringshus med skatefaciliteter samt en lounge og en cafe i kælderen.

Første spadestik i byggeriet af det nye parkeringshus ved Søndre Havn i Køge bliver taget onsdag den 28. februar 2024. Det skriver Køge Kommune i en pressemeddelelse.

Parkeringshuset forventes at stå klar til at tage imod både biler og skateboards i sommeren 2025.

Det skal være seks etager højt med 433 parkeringspladser og vil hermed understøtte parkering til det nye boligområde på Søndre Havn.

– Det glæder mig, at Køge Kommune nu kan opstarte byggeriet af parkeringshuset på Søndre havn. Med opførelsen af parkeringshuset sikrer vi mange flere parkeringspladser for både beboere og gæster i det nye boligområde, udtaler formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, Lene Møller Nielsen (S).

Parkeringen i det nye hus vil være på timebasis, med mulighed for, at beboerne kan købe licenser, oplyser Køge Kommune.

Læs også: Nye boligtyper skal trække indbyggere til Køge Kyst

Nu bygges et nyt parkeringshus med skaterhal i Køge. Visualisering: Køge Kommune.
Nu bygges et nyt parkeringshus med skaterhal i Køge. Visualisering: Køge Kommune.

Parkeringshuset er ifølge kommunen designet med fokus på, at det skal passe ind i omgivelserne.

Facaden bliver blandt andet udformet med træ, ligesom den begrønnes, og der laves et sedumtag, som er forberedt til, at der senere kan etableres en taghave.

I kælderen af parkeringshuset etableres en stor 1.500 kvadratmeter skatehal som som erstatning for banen i Gule Hal. Den bliver suppleret af skatefoyer, lounge og en cafe på 120 kvadratmeter.

– Ved at integrere skatefaciliteter i parkeringshuset sikrer vi, at vores unge og skatefællesskabet får fantastiske betingelser til at dyrke deres passion. Vi skaber et sted, hvor skatere kan mødes, udveksle erfaringer og bare have det sjovt sammen, afslutter Lene Møller Nielsen.

Tidligere har en samlet anlægspris på 141 millioner kroner for både parkerings- og skaterfaciliteter været fremme. I marts 2023 blev en stigning i anlægssummen på 10 millioner kroner behandlet af økonomiudvalget i kommunen.