Clever står bag Falsters største lynladestation i Nørre Alslev. Foto: PR.
Clever står bag Falsters største lynladestation i Nørre Alslev. Foto: PR.

I dag åbnede Falsters største lynladestation på Baltivej 3 i Nørre Alslev. Det skriver Clever i en pressemeddelelse.

På den nye lynladestation kan 18 elbiler lade fra 0-80 procent på under 30 minutter, oplyses det.

– Åbningen af vores smukke lynladestation i Nørre Alslev er endnu en grøn milepæl for Clever. Vi udvider både Danmarks største ladenetværk med Falsters største lynladestation, samtidig med at vi kan fejre, at vi nu har flere end 1.000 lyn- og hurtigladepunkter på farten, udtaler Casper Kirketerp-Møller, administrerende direktør hos Clever

– Clever har nu skabt 35.000 lademuligheder på farten, hvilket gør det nemmere og mere attraktivt at være elbilist – også her på Falster.

Simon Hansen (S), borgmester i Guldborgsund Kommune, klippede snoren til den nye lynladestation.

Læs også: Forsker punkterer myte om, at danskere flytter fra by til land

– Der kommer flere og flere elbiler på vejene hver dag, og det er godt for den grønne omstilling. Hvis den udvikling skal fortsætte, kræver det nem adgang til hurtig opladning. Her ligger den nye lynladestation perfekt for os, der bor her, og for pendlere og turister, der kommer udefra. Samtidig ligger den midt i et stort erhvervsområde i vækst, og dermed får erhvervslivet også hjælp til at køre grønt, siger Simon Hansen.

Hos energi- og fibernetkoncernen Andel glæder man sig over datterselskabet Clevers massive udbygning af den danske ladeinfrastruktur, der gør det mere attraktivt at tilbagelægge kilometer i elbiler frem for i benzin- og dieselbiler.

– I sidste uge indviede vi lynladestationen ved Rønnede. Før det var vi i Maribo, og nu er det så lynladerne her i Nørre Alslev, der bliver tilgængelig for de mange elbiler på Lolland, Falster og det sydlige Sjælland, siger Jesper Lange, bestyrelsesformand i Clever samt stabsdirektør hos Andel.

– Det er klare vidnesbyrd om det høje tempo, der er i udbygningen af ladeinfrastrukturen på Sjælland og øerne.