I januar 2022 blev Lyngby Boldklubs ejerkreds, Friends of Lyngby, udpeget som vinder af Lyngby-Taarbæk Kommunes udbud om nybyggeri af både stadion, boliger og erhverv i form at et sundhedshus på Lundtoftevej, hvor fodboldklubbens hjemmebane aktuelt ligger.
Godt 2,5 år efter er lokalplanen for det kommende byggeprojekt vedtaget endeligt. Det blev den på aftenens kommunalbestyrelsesmøde, som i øvrigt strakte sig over mere end to timer, fordi politikerne også 2. behandlede budget 2025-2028.
– Når vi vedtager en lokalplan her i kommunalbestyrelsen, så betyder det altid en del for folk, sagde formand for Byplanudvalget, John Tefke (K), på kommunalbestyrelsesmødet og understregede, at netop denne lokalplan nok betyder “lidt ekstra”.
Læs også: FC Nordsjælland vil udvide planlagt stadion i Hillerød
– Der har været arbejdet med den meget længe, og jeg ved jo, at nogen oppe på Lundtoftevej har ønsket, at dette kunne lade sig gøre i 30-40 år, så der sidder i hvert fald nogen deroppe og er glade for denne lokalplan, sagde han videre.
Han påpegede desuden, at kommunen ikke længere vil have ansvaret for vedligeholdelsen af stadion, ligesom det heller ikke længere er kommunen, der skal sikre, at byens stadion lever op til “alle DBU’s meget voldsomme krav” til stadionindretning.
– Den forpligtigelse løftes lige fra kommunens skuldre og vores pengekasse, og den har Lyngby Boldklub så overtaget, så jeg synes faktisk, at det er en “win-win”-situation, sagde John Tefke.
Lyngby Stadion har ligget på sin nuværende placering siden 1950’erne, men det er løbende blevet moderniseret. I 2013 blev der etableret en forbedret vesttribune, og i 2016 en udvidelse af sydtribunen, hvorved den samlede tilskuerkapacitet kom op over 10.000 tilskuere.
Lidt usædvanligt vil stadionkapaciteten med nybyggeriet blive sænket markant. Når det nye stadion står klar, vil det blot have kapacitet til 6.500 tilskuere.
Læs også: Næste etape af udvidelse af stadion i Kolding sættes i gang
Lokalplanen skal samlet give mulighed for 30.000 etagemeter byggeri, hvoraf 13.500 kvadratmeter må være boliger og erhverv. Der må maksimalt bygges 10.800 kvadratmeter boliger og højst 4.050 kvadratmeter erhverv.
Nord for banen etableres 185 ungdomsboliger på mellem 15 og 20 kvadratmeter. De kommende lejligheder bliver fordelt på tre bygningskroppe og to mellembygninger i fire etager.
Syd for banen etableres der cirka 42 seniorboliger, som hver især skal have et nettoareal på mindst 50 kvadratmeter. Lejlighederne til seniorerne etableres på 1.-3. sal, mens bebyggelsens stueetage indrettes med fællesfaciliteter samt et 1.500 kvadratmeter stort sundhedshus, som kommunen efter planen vil leje sig ind i. Desuden etableres overdækket parkering.
Ingen koncerter på det nye stadion
Hele byggeprojektet med både stadion, boliger og sundhedshus opføres med facader med en blanding af gule tegl og strækmetal. Arkitekturen er inspireret af lokalområdet, herunder Fuglevadskvarteret, DTU og Fortunbyen, oplyste partner og arkitekt fra C.F. Møller Architects i København, Franz Ødum, på et borgermøde i maj 2024.
Visionen er, at arkitekturen skaber en integreret “by i byen”. Eksisterende bygninger vil i udstrakt grad blive genbrugt, hvilket indebærer, at tribuner bevares og overdækkes og familiezonen videreføres, ligesom klubhuset bevares og og får et løft med samme facade i strækmetal som det øvrige stadion.
Læs også: Plan for nyt stadion i Odense afsløret
Det kommende stadion må i øvrigt kun bruges til fodboldkampe. Koncerter, motorsportsarrangementer og lignende vil ikke blive afholdt på det nye stadion.
Tidligere var forventningen, at stadionbyggeriet ville blive igangsat i begyndelsen af 2025, men ifølge de seneste meldinger, er byggestarten blevet udskudt med et års tid.
På borgermødet i maj blev det oplyst, at det nu forventes, at byggeriet af både stadion, boliger og sundhedshus sættes i gang i slutningen af 2025 eller i begyndelsen af 2026.