Nyt råd skal sikre borgerinddragelse ved byudvikling i Greve

I Greve Kommune skal det nye "Bystrategisk råd" være med til at sikre den bedst mulige byudvikling i Greve Kommune. Borgere skal inddrages.

Plan- og Tryghedsudvalget besluttede den 16. august 2022, at nedsætte et bystrategisk råd, der skal være med til at kvalificere arbejdet af den kommunale fysiske planlægning.

Rådet skal agere fast ekstern rådgiver med lokalt tilhørsforhold og komme med input til den overordnede byudvikling og den konkrete udvikling af områder gennem for eksempel lokalplaner, skriver Greve Kommune i en pressemeddelelse.

Det bystrategiske råd kommer til at bestå af engagerede borgere og foreninger, som har særlig viden om forskellig slags byudvikling. Det kan for eksempel være en arkitekt, ejendomsmægler, boligselskab eller grundejerforening, lyder det fra kommunen.

– Med det nye råd får vi en vigtig rådgiver med på sidelinjen, som både har et indgående lokalt kendskab til byen og viden om byudvikling. Det skal give os politikere et bredere perspektiv, så vi kan træffe de bedst mulige beslutninger til gavn for hele kommunen, siger formanden for Plan- og Tryghedsudvalget, Marc Genning (V).

Det nye råd har ikke en formel juridisk betydning, og kan ikke erstatte de lovbestemte høringer af eksempelvis lokalplaner og andre juridisk bindende planer, understreges det fra kommunen.