Obton har offentliggjort sit årsregnskab for 2022. Den danske udvikler indenfor solenergi og battery storage fik et driftsoverskud -på 321 millioner kroner, omsætningen steg med hele 73 procent til 1,1 milliard kroner mod 645 millioner kroner i 2021, fremgår det af en pressemeddelelse.

Resultatet efter skat faldt til gengæld til 154 millioner kroner mod godt 211 millioner kroner året før. Før skat landede resultatet i 2022 på 247 millioner kroner mod 272 millioner kroner året før.

Administrerende direktør i Obton, Anders Marcus, er dog tilfreds.

– 2022 var et år, hvor vi blev ramt af mange uforudsigelige begivenheder. Krigen i Ukraine satte den europæiske energiforsyning under pres, hvilket fik energipriserne til at stege voldsomt. Inflationen og renterne steg ligeledes, og vi oplevede udfordringer med de internationale forsyningskæder i forhold til at få leveret nye solcellemoduler, udtaler Anders Marcus.

LÆS OGSÅ: STIGENDE EFTERSPØRGSEL PÅ SOLCELLER

– Set i lyset af disse vanskelige forhold har vi leveret et meget tilfredsstillende årsresultat. Vi har samtidig bevist, at vi står på et solidt og robust forretningsfundament, der kan modstå både uforudsete udfordringer og udgifter – og at vi formår at drager nytte af nye muligheder i omskifteligt marked, påpeger han.

Forretningspotentiale i energilagring

På baggrund af begivenhederne i 2022 og de eskalerende klimaforandringer er politikere over hele verden enige om, at der skal opføres langt flere vedvarende energiprojekter i de kommende årtier.

– Den udvikling er vi klar til at tage del i hos Obton. Derudover kan vi også bidrage med battery storage-projekter, som vi vurderer, er et område med et meget stort forretningspotentiale. Mulighederne for at kunne lagre energi er nemlig en helt grundlæggende forudsætning for, at verden kan blive ved med at udbygge de store mængder af vedvarende energi som for eksempel sol- og vindenergi, siger Anders Marcus.

Obton drifter indtil videre to batteriparker i Tyskland, og der er flere projekter på vej ind i porteføljen.