Der er stor interesse for solceller – også fra andre typer håndværkere og virksomheder end installatører, skriver Lemvigh-Müller i en pressemeddelelse.

Det er de høje elpriser, der har gjort det økonomisk attraktivt for forbrugere og virksomheder at blive selvforsynende med strøm, lyder det fra Lemvigh-Müller.

– Selvfølgelig hænger efterspørgslen sammen med udviklingen i elprisen, men ikke kun. Vi mærker stor opbakning til bæredygtighedsagendaen på tværs af de mange brancher og virksomheder, vi handler med. Dét er også en driver for udrulningen af grønne energiløsninger. Med de vækstpotentialer, vi ser ind i, har vi valgt at etablere et lager kun til solceller og varmepumper, udtaler Christian Herbert, CCO, Lemvigh-Müller.

De ekstra 4.500 lagerkvadratmeter ligger tæt på stål- og teknikgrossistens centrallager i Kolding. Her står fire fastansatte og et par vikarer for at få ekspederet ordrerne på solceller.

– Traditionelt har vi primært solgt solceller til el-installatører. Nu er det et marked, som boomer i mange faggrupper, især håndværkere der udfører tagarbejde. Ud over el-installatører og specialiserede solcelleinstallatører, kommer en del af efterspørgslen også fra tømrere og vvs’ere, og det er nyt, siger Mikkel Lohmann Davidsen, Senior Sales Director med ansvar for Lemvigh-Müllers installationsforretning.

I forbindelse med elprisernes himmelflugt sidste sommer indgik regeringen en aftale om vinterhjælp, så elafgiften fra den 1. januar til den 1. juli i år er midlertidigt sænket fra cirka 70 øre til 0,8 øre per kilowatt, som er EU’s minimumssats.

– Elprisen toppede sidste sommer, men er stadig historisk høj, og udgifterne får et nøk op, når afgiften kommer tilbage til normalt niveau i juli. Hvis man overvejer at få et solcelleanlæg, er det en god ide at rykke på det nu, så man får udbytte af ”solsæsonen”, og så man kommer med, inden vinterhjælpen udløber, siger Mikkel Lohmann Davidsen.