Holstebro Kaserne. Foto: Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.
Holstebro Kaserne. Foto: Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Analyser af efterslæbet på Forsvarets IT- og ejendomsområder viser, at der er store udfordringer på begge områder, skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

Der blev i forsvarsforliget 2024-2033 afsat cirka 2 milliarder kroner til genopretning af ejendomsområdet i perioden. Det skulle blandt andet dække de mest akutte udfordringer på områderne.

– Vi er i gang med dette helt nødvendige arbejde, men der ligger stadig meget store og komplekse opgaver foran os, udtaler forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V).

– Forholdene på både IT- og ejendomsområdet er ikke alene til stor gene for Forsvarets ansatte, men har også betydning for Forsvarets samlede kampkraft. Derfor skal indsatsen op i et endnu højere gear. Det skal vi drøfte politisk som led i forhandlinger om en kommende delaftale.

Ejendomsanalysen viser, at en tredjedel af Forsvarets bygninger er i under middel eller dårlig stand.

Der er et betydeligt efterslæb, som – afhængigt af ønsket bygningstilstand og indfasningsprofil – i analysen estimeres til et genopretningsbehov på mellem 6,6 og 13,5 milliarder kroner i forligsperioden.

Hvis alle bygninger skal i en stand over middel, estimerer analysen, at det vil koste cirka 26,9 milliarder kroner.

Det konkrete beløb afhænger dog af ambitionsniveauet for blandt andet antallet af bygninger, der bør renoveres, hvor hurtigt renoveringen skal finde sted, og til hvilken stand de skal bringes i. Nedrivning og nybyg kan også komme på tale, skriver Forsvarsministeriet.

Om Forsvarets ejendomme

Kilde: Forsvarsministeriet.
Kilde: Forsvarsministeriet.

Forsvaret råder over arealer på samlet 320 millioner kvadratmeter, hvoraf 2,6 millioner kvadratmeter er bebygget. I alt er der tale om 6.140 bygninger.

Cirka 40 procent af bygningerne er en del af større matrikler, for eksempel kaserner. Cirka 80 procent af bygningerne er opført i 1950’erne og 1960’erne.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling