Fond klar med 140 millioner til bæredygtige spejderhytter

Den A.P Møllerske Støttefond bevilger yderligere 60 millioner kroner til projektet "Fremtidens Spejderhytte". Dermed har fonden i alt doneret 140 millioner kroner.

Rundt om i Danmark står over 1.200 spejderhytter og kredshuse, og mange af dem trænger til en kærlig hånd.

Nu har Den A.P. Møllerske Støttefond doneret yderligere 60 millioner kroner oven i de 80 millioner kroner, som fonden allerede har afsat til renovering af spejderhytterne og byggeri af nye spejderhytter med udgangspunkt i konceptet Fremtidens Spejderhytte.

Det skriver Det Danske Spejderkorps i en pressemeddelelse.

– Denne donation kommer til at gøre en kæmpe forskel for tusindvis af børn og unge, der ugentligt mødes til spejder og FDF. Med ekstrabevillingen får flere af de lokale foreninger og frivillige, der har allermest brug for det, hjælp til bedre fysiske rammer, så det bliver nemmere at skabe sjove og udfordrende aktiviteter til børnene, udtaler ekretariatschefen for spejderbevægelsens paraplyorganisation, foreningen Spejderne, Kasper Madsen.

Ifølge Det Danske Spejderkorps har interessen for projektet været overvældende. Mange spejderforeninger og FDF-kredse har allerede fået støtte til at renovere deres hytter, og mange har søgt om at modtage Fremtidens Spejderhytte.

Uanset den nye bevilling er det dog ikke alle, der har søgt om et eksemplar af hytten, som har kvalificeret sig til at modtage en.

Bag “Fremtidens Spejderhytte” står arkitektfirmaet Leth & Gori i samarbejde med Rønnow Arkitekter og Vega Landskab.