Jorton havde i 2023 en omsætning på godt 1,76 milliarder kroner, mens resultatet går i nul, hvor virksomheden til sammenligning havde et plus på 7,7 millioner kroner i 2022.
I forbindelse med sidste års offentliggørelse af årsrapporten for 2022 blev der udmeldt en forventning om et resultat på 35 millioner kroner i 2023, men det er man altså langt fra.
Administrerende direktør Allan Harbo betegner da også resultatet som utilfredsstillende i en pressemeddelelse.
– Selvom aktivitetsniveauet har været højt, har vi ikke kunnet levere de resultater på bundlinjen, som vi havde ønsket. Det skyldes enkelte sager, der har medført uforudsete omkostninger. Det er ærgerligt, da vi generelt har set en positiv drift i vores afdelinger. Vi har derfor iværksat flere initiativer for at imødegå lignende udfordringer i fremtiden, udtaler Allan Harbo.
Læs også: Projekt med 42 træboliger i Køge Nord er tæt på godkendelse
Han udtrykker samtidig stolhed over omsæningen, som er steget med 24 procent i forhold til 2022, hvor den var på knap 1,43 milliarder kroner.
– Vi glæder os over, at mange af de byggerier, vi har været en del af, har fået megen opmærksomhed for både bæredygtighedstiltag eller skelsættende arkitektur, udtaler Allan Harbo.
Men det forhold ændrer ikke på ærgrelsen over resultatet:
– Men at ende med et resultat, der praktisk talt går i nul, er selvsagt ikke tilfredsstillende. Vores vigtigste fokus for 2024 er derfor at arbejde på en forbedring af vores bundlinje.
Han påpeger, at den landsdækkende entreprenørvirksomhed med base i Aarhus havde en ordrebeholdning på 2,43 milliarder kroner ved indgangen til 2024. Det giver ifølge direktøren “et stærkt fundament at arbejde ud fra”.
Fokus på øgede krav til bæredygtig drift
Alene udledninger fra byggeprocessen og materialer udgør 10 procent af Danmarks samlede CO2-udledninger, mens 30 procent af hele Danmarks samlede CO2-udledning kommer direkte eller indirekte fra bygge- og anlægsbranchen.
Som mange andre virksomheder i byggebranchen har Jorton fokus på at bæredygtighed, som efterhånden er blevet et konkurrenceparameter inden for branchen.
Læs også: Boliger i Korsør får løft til over en halv milliard
– Vi har i 2023 igen brugt flere ressourcer på at udbygge vores bæredygtighedsstrategi. Gennem året har der været mange gode tiltag, både små og store, der skal føre vores arbejde i en grønnere retning. Vi har et samfundsansvar, når det gælder den grønne omstilling, men vi ser det også som et klart konkurrenceparameter i fremtidens byggeri. Vi er derfor overbeviste om, at det vil styrke vores position på markedet, og ser arbejdet som en langsigtet investering, siger Allan Harbo.
Han påpeger, at gennemsigtighed og dokumentation i forbindelse med arbejdet med bæredygtighed er afgørende. Arbejdet skal foregå “efter veldokumenterede og internationalt anerkendte retningslinjer”.
– Derfor har vi forpligtiget os til Science Based Targets mål, og al dokumentation sker ud fra deres retningslinjer. Det er ikke nok med gode intentioner, alle handlinger skal verificeres og dokumenteres, siger Allan Harbo.