Boliger i Korsør får løft til over en halv milliard

Helhedsplan for BoligKorsørs afdelinger på Motalavej skal nu gennemføres, og Jorton er udpeget som den entreprenør, der skal løfte opgaven.

Der har længe ligget en plan for revitaliseringen af BoligKorsørs afdeling 15, 21 og 35 på Motalavej. Men nu er der udvalgt en entreprenør, og det bliver Jorton som skal løfte opgaven.

Det skriver entreprenørvirksomheden i en pressemeddelelse.

Afdelingen kommer til at indgå i en omfattende infrastrukturplan og herudover en fysisk helhedsplan, der vil give nyt liv til hele området.

Det vil blandt andet indebære en nedrivning af 164 boliger, hvor der i stedet skal bygges 28 rækkehuse og 146 tilgængelighedsboliger. Hertil skal 116 boliger totalrenoveres og flere af dem sammenlægges.

– Det betyder nemlig at det ikke bare er en ordinær boligrenovering vi er ude i. Udtjente boliger rives ned, gamle facader gentænkes og det samme gælder alle udearealer. Hertil opfører vi helt nye rækkehuse og tilgængelighedsboliger, herunder et seniroboligfællesskab, så vi får mere diversitet i beboersammensætningen, udtaler Anders Anthoni er formand for BoligKorsør.

LÆS OGSÅ: SPLITTET BYRÅD GODKENDER NEDRIVNING AF BEVARINGSVÆRDIGE BYGNINGER I KORSØR

– Infrastrukturplanen indebærer at vi får skabt nogle unikke udearealer, som kan besøges af alle i nærområdet. Vi håber derfor på at trække mere liv til og samtidig vise alle kvaliteterne frem.

Historisk sag for både boligorganisation og entreprenør

Jorton skal renovere BoligKorsørs afdeling på Motalavej i Korsør i samarbejde med Friis Andersen Arkitekter og AI Arkitekter & Ingeniører. Foto: PR.
Jorton skal renovere BoligKorsørs afdeling på Motalavej i Korsør i samarbejde med Friis Andersen Arkitekter og AI Arkitekter & Ingeniører. Foto: PR.

Der har været afholdt licitation af totalentreprisen, og de indkomne tilbud var væsentligt dyrere end forventet.

Den øgede tilbudspris skyldes primært den stigende inflation og dermed øgede udgifter til materialer og lønninger. Det samlede budget er steget med cirka 65 millioner kroner, så der arbejdes med en samlet anlægssum på over 576 millioner kroner.

Det betyder også, at det med en lille margin, er totalentreprenøren Jorton største sag i nyere tid:

– Det er en af vores absolut største sager i firmaets historie, men renoveringer af boligforeninger er en af vores spidskompetencer. Vi har sidste år afleveret en stor renoveringssag i Kalundborg og mange fra dette team kommer med over på Motalavej. Vores rådgiver AI Arkitekter og Ingeniører har vi også samarbejdet med på Kalundborg og de har før arbejdet sammen med BoligKorsør og kender området godt, udtaler Kenneth Johansen, der er regionsleder for Jortons sjællandske kontor.

LÆS OGSÅ: NYT SENIORBOFÆLLESSKAB I KORSØR ER GODKENDT

– Samtidig kører vores midtjyske kollegaer en stor renoveringssag, der også har mange lighedspunkter med sagen på Motalavej, både i forhold til byggesum og kompleksitet. Disse erfaringer tager vi med os til Korsør.

Antallet af almene familieboliger vil med projektet falde fra fra 420 til 256 boliger. Projektet er delt op i fire etaper, hvor første etape skydes i gang i begyndelsen af juni eller juli 2024. Det hele forventes færdig i 2030.

– Vi har gode forhåbninger for samarbejdet med både Jorton og Slagelse Kommune. Samarbejdet og gode relationer er så utroligt vigtigt i sager som disse. Samtidig skal der lyde en stor ros til Friis Andersen Arkitekter, for at have sat stregerne til at fantastisk flot projekt. Det bliver ikke alene gode boliger, men også smukke boliger. Alt i alt afventer vi nogle flotte nye boliger og attraktive udeområde, der kommer beboerne og hele byen til gode, afslutter Anders Anthoni.