Phelix sælger 108 boliger i Karlslunde til CBRE. Foto: PR.
Phelix sælger 108 boliger i Karlslunde til CBRE. Foto: PR.

Den aarhusianske investeringsvirksomhed Phelix har solgt en nyopført ejendom med 108 boliger i Karlslunde til en fond etableret af CBRE Investment Management (”CBRE IM”). Det fremgår af en pressemeddelelse fra Cushman Wakefield|RED, som har formidlet handlen.

– Der er tale om en meget attraktiv ejendom, bygget i høj kvalitet og med rigtig gode planløsninger. Særligt de store terrasser har tiltrukket mange lejere, og byggeriet var fuldt udlejet inden overdragelsen, udtaler partner Kjeld Pedersen fra Cushman Wakefield|RED, der har formidlet handlen.

Projektet blev købt i forsommeren 2020, mens det endnu var på projektstadiet. Selskabet har overtaget den nybyggede ejendom i april i år.

– Salget af ejendommen er en eksekvering af den forretningsplan, der blev fastlagt i forbindelse med købet af projektet. Investeringen giver et meget attraktivt afkast for de seks investorer, der har investeret i projektet, siger direktør i Phelix, Carsten Lykke.

– Det har været en spændende udfordring at handle en ejendom af denne volumen, da salget af ejendommen historisk er Phelix’s største projekt. Vi fornemmede hurtigt i processen, at CBRE Investment Management var den rigtige køber, og vi har haft et fint forløb om salget, siger Carsten Lykke.

Phelix har haft ansvaret for udlejningen af ejendommen i samarbejde med Home, Greve-Karlslunde. Samtlige boliger i ejendommen er udlejet.

– Vi vil gerne takke parterne på begge sider af bordet for et godt forløb, og ikke mindst en stor tak for en fortræffelig og professionel indsats fra vores eget rådgiverteam, Home, Greve-Karlslunde, EY, Godkendt revisionspartnerselskab, Niras, rådgivende ingeniører, Cushman Wakefield | RED samt Gangsted Advokatfirma, siger Carsten Lykke.

Parterne ønsker ikke at oplyse prisen på handlen.

Ejerkredsen bag Phelix består ud over Carsten Lykke af Hasse Larsen og Jesper Larsen fra Property Partners. Phelix har siden udbuddet af selskabets første projekt i midten af 2019 gennemført handler for mere end 900 millioner kroner.

CBRE Investment Management er et førende europæisk selskab inden for boliger med en portefølje på 87 milliarder kroner aktiver under forvaltning. Fonden ejer og har investeret i over 200 boligejendomme i centrale europæiske storbyer.