Pihlkonsortiet skal færdigbygge Køge Idrætspark

I totalentreprise skal Pihlkonsortiet, som består LM Byg og Pihl & Søn, færdigbygge Køge Idrætspark sammen med CCO Arkitekter og WSP Rådgivende Ingeniører.

Køge Kommune og Pihlkonsortiet har underskrevet totalentreprisekontrakten på den sidste etape af byggeriet af Køge Idrætspark. Det skriver konsortiet i en pressemeddelelse.

Pihlkonsortiet består af LM Byg og Pihl & Søn, og de skal løse opgaven sammen med CCO Arkitekter og WSP Rådgivende Ingeniører, skriver mediet.

– I Pihlkonsortiet er vi stolte over at være blevet valgt som totalentreprenør på projektet og med vores kompetencer inden for anlæg, råhus og styring bidrage til, at fodboldholdet kan få størst mulig opbakning gennem hele sæsonen, og at Køge samtidig får et moderne stadion på superliganiveau, udtaler Frank Aarslew-Jensen, administrerende direktør i Pihl & Søn.

Ifølge Køge Kommune er der i alt er der afsat 120,9 millioner kroner til det samlede projekt, hvoraf størstedelen finansieres via indtægter fra salg af grunde på området.  

I dag kan Køge Idrætspark rumme 4.000 tilskuere, hvoraf 1.026 er siddepladser. Med moderniseringen kan 6.000 tilskuere tage plads på Køge Idrætspark. De nye tribuner bliver overdækkede. Hermed vil stadion opfylde kravene til afholdelse af superligakampe. 

Pihlkonsortiet skal færdigbygge Køge Idrætspark. Illustration: CCO Arkitekter.
Pihlkonsortiet skal færdigbygge Køge Idrætspark. Illustration: CCO Arkitekter.

Aktuelt spiller HB Køges herrehold i den næstbedste række, NordicBet Ligaen, mens klubbens kvindehold spiller i den bedste række, Gjensidige Kvindeliga.

Moderniseringen af Køge Idrætspark omhandler blandt andet opførelsen af nye tribuner samt udvidelse af eksisterende tribune. Under udførelsen skal stadionet stadig bruges til træning og kampafvikling.

Projektering af projektet er så småt ved at starte op, og byggeriet af den sidste etape af byens stadion sættes i gang i løbet af sommeren 2024. Det nye stadion med omklædningsrum ventes at stå klar i 2026.

Lokalplanen for projektet blev sendt i høring i februar 2023, men i løbet af sommeren løb processen ind i noget af et bump.

Fakta om Køge idrætspark

Køge stadion blev indviet tilbage i 1932. Siden 2018 har Køge Idrætspark undergået en forvandling med nedrivningen af det 91 år gamle Køge Stadion og opbygningen af Køge Idrætspark – et nyt, supermoderne stadion med ny tribune, stor idrætshal og tre kontortårne.

Nu har Køge Kommune sat gang i etape 2 af Køge Idrætspark. Etapen omhandler en udvidelse af stadion, flere omklædningsrum til breddeidrætten, flere parkeringspladser samt en forbedring af trafiksikkerheden for både gående og cyklister.

Etape to for Køge Idrætspark kommer til at løbe frem mod 2026, hvor stadion ventes at stå klar på superliga-niveau og til større events med i alt 6.000 overdækkede siddepladser fordelt på fire tribuner.

Projektets parter

  • Bygherre: Køge Kommune
  • Bygherrerådgiver: Sweco
  • Entreprenør: Pihlkonsortiet bestående af Pihl & Søn og LM Byg
  • Rådgivere: CCO Arkitekter og WSP Ingeniør

Kilde: Pihlkonsortiet.