Hillerød Kommune købte tilbage i 2007 Dyremosegård. Hillerød Kommune har efterfølgende af flere omgange haft ejendommen til salg, og i 2019 blev der solgt 83.000 kvadratmeter til opførelse af parcel- og rækkehuse. Der blev i den forbindelse udarbejdet en ny lokalplan, og de første boliger stod færdige i 2021.
I oktober 2020 besluttede byrådet så at udbyde den resterende del af Dyremosegård i form af fire delområder. Et af delområderne på 40.000 kvadratmeter blev solgt til Boligselskabet Nordsjælland, og nu har byrådet så sendt en lokalplan for boligselskabets projekt i offentlig høring. Det blev vedtaget på et byrådsmøde den 27. april 2022. Forinden var sagen blevet behandlet i Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget.
– Og så var det, at vi var lidt snedige, synes vi selv i udvalget (Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget, red.), for vi anbefaler, at byggeriet bliver selvforsynende med energi, oplyste formand for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget, Dan Riise (V), på byrådsmødet.
Boligselskabet Nordsjælland ønsker, at boligerne skal etableres som bofællesskaber, herunder et seniorbofællesskab, og at området skal kendetegnes som det nye grønne fællesskabskvarter.
Projektet består samlet set af 163 boliger. De etableres blandt andet i seks boligklynger med hver 9-12 huse. Der etableres 20-25 boliger i hver klynge og husene grupperes tre-fire.
Boligklyngerne beskrives af Boligselskabet Nordsjælland som generationsfælleskaber, hvor de forskellige boligstørrelser skal sikre en blandet beboerskare. Hver klynge har et mindre fælleshus. Seniorbofællesskab, Almanakken, opføres som en større cirkulær bebyggelse. Almanakken placeres nærmest søen og i nær tilknytning til en af de seks boligklynger.
Boligselskabet Nordsjælland har udviklet projektet i samarbejde med Boligkontoret Danmark, Sweco Architects og Birkelink.