Når OB løber på banen i sommeren 2028, sker det på en ny udgave af Nature Energy Park, som er navnet på byens fodboldstadion.
Det er resultatet af en aftale, som Odense Kommune og Odense Sport & Event i dag har præsenteret.
Det skriver parterne i en pressemeddelelse.
Med aftalen bliver Nature Energy Park lukket i hjørnerne, tilskuerkapaciteten øges fra 15.300 til omkring 16.800, alle pladser bliver overdækket, der kommer dobbelt så mange toiletter, tre gange så mange boder, og en fordobling af VIP-arealet, oplyses det.
Dermed lever stadionet op til Divisionsforeningens krav til superligaklubber. Desuden håber parterne, at fodboldarenaen vil kunne tiltrække landskampe og pokalfinaler.
– Jeg er glad og stolt over, at vi nu har en stærk og gennemarbejdet plan, der sikrer, at Odense Stadion moderniseres og fremtidssikres, så det også efter 2028 opfylder kravene til et moderne Superliga-stadion. Samtidig er moderniseringen tæt koblet til omfattende byudvikling i det omkringliggende Bolbro, hvor vi har alle muligheder for at skabe en unik idrætsbydel, der bygger ovenpå alle de gode aktører, der er til stede i området, siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S).

Odense Sport & Events bestyrelsesformand Niels Thorborg ser frem til, at hjørnerne lukkes, og at alle pladser bliver overdækket.
– Desuden har det et stort fokus, at der er tale om en miljømæssig, bæredygtig renovering, hvor vi genbruger stort set alle fundamenter, ligesom alle de sæder, som tillader det, bliver bevaret, påpeger Niels Thorborg.
Odense Sport & Events administrerende direktør, Enrico Augustinus, glæder sig over, at OB’s hjemmebane bliver liggende i idrætsbydelen. Han ser samtidig frem til bedre forhold for tilskuerne.
– Antallet af boder tredobles, antallet af toiletter fordobles, og det samme gælder for VIP-faciliteterne, og vi tror på, at det nye stadion og mulighederne for at skabe en markant bedre stadionoplevelse både vil øge tilskuertallet og indtægterne i øvrigt.
Udviklingen af Nature Energy Park kommer samlet til at koste 210 millioner kroner. På den lange bane betaler Odense Sport & Event for moderniseringen via en betydelig forhøjet husleje – samlet 120 millioner kroner i perioden. Heri indgår løbende drift.
Desuden betaler Odense Sport & Event 60 millioner kroner for udvikling af VIP-faciliteterne. Af det samlede beløb udgør Odense Kommunes andel 30 millioner kroner, som blandt andet dækker opgradering af diverse faciliteter som for eksempel toiletforhold til kvinder og mennesker med handicap.
På den korte bane lægger Odense Kommune ud for projektet med i alt 75 millioner kroner. De cirka 55 millioner kroner fremkommer ved salg af grunde i området, og cirka 20 millioner kroner er allerede afsat i det politiske forlig vedrørende udvikling af stadion.
OB spiller på stadion under renoveringen

Renoveringen af Nature Energy Park indledes så hurtigt som muligt og kommer til at foregå i forskellige faser, som betyder, at OB fortsætter med at spille deres kampe på stadion i hele renoveringsperioden.
Som en del af renoveringen skal fanzonen udvikles, og det arbejde vil OB’s kommercielle direktør, Jack Jørgensen, involvere fansene i.
– Ved at renovere og modernisere det nuværende stadion bevarer vi både sjælen, nærheden og den særlige atmosfære, der gør kampene i Bolbro til noget helt specielt, siger han.
– Tilskuerne forbliver tæt på banen, og med lukningen af hjørnerne og overdækning af alle siddepladser, vil stemningen fra tribunerne blive endnu mere intens i fremtiden. Udviklingen af det “nye” Nature Energy Park tager udgangspunkt i fanoplevelsen og nu ser vi frem til at skabe den nye ramme om fodboldfælleskabet i Odense – i tæt dialog med vores fans.
Det nuværende stadion blev indviet i 1941 og renoveret i 1997. Den nye version af Nature Energy Park står færdig i sommeren 2028.