AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Den gennemsnitlige salgspris for ejerlejligheder i Danmark endte på 35.852 kroner per kvadratmeter i september, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

September-tallene er samtidig et udtryk for salgspriserne for tredje kvartal 2024, og set i det lys er landsgennemsnittet for lejlighedspriserne steget med 1,3 procent fra andet kvartal til tredje kvartal.

For en gennemsnitlig ejerlejlighed på 80 kvadratmeter svarer det til en værdiforøgelse på 37.360 kroner fra årets andet til tredje kvartal.

– Lejlighedspriserne er konsekvent steget hver måned siden marts i år, og det er sammenlagt blevet til en prisstigning på 5,3 procent fra marts til september. Det er en prisstigning, som formentlig kan mærkes for langt de fleste lejlighedskøbere, da deres penge alt andet lige rækker til mindre, end de gjorde for et halvt år siden, siger Kasper Fredløv Sonberg, som er boligøkonom og dataanalytiker hos Boligsiden.

Læs også: Mægler: Så meget stiger boligpriserne frem mod 2030

– Den positive prisudvikling for ejerlejligheder fortsætter med at overraske, fordi boligskatterne jo som bekendt især er steget for mange af ejerlejlighederne i år. Men de stigende boligskatter synes ikke at have påvirket efterspørgslen på ejerlejligheder synderligt – særligt ikke i hovedstadsområdet, hvor efterspørgslen tilsyneladende også overgår udbuddet, hvilket bidrager til at presse priserne op, tilføjer han.

I Københavns Kommune, som har landets største marked for ejerlejligheder, endte den gennemsnitlige salgspris for ejerlejligheder på 54.256 kroner per kvadratmeter i september. Lejlighedspriserne er således steget med 1,7 procent i Københavns Kommune fra andet kvartal til tredje kvartal.

Uændrede hus- og sommerhuspriser

Villaer og rækkehuse i Danmark blev i gennemsnit solgt for 17.437 kroner per kvadratmeter i september.

Det svarer til, at et gennemsnitligt hus på 150 kvadratmeter blev handlet for lidt over 2,6 millioner kroner i september.

For husene lyder prisudviklingen fra andet til tredje kvartal således på 0,1 procent, hvilket betyder, at huspriserne stagnerede i perioden.

Det gælder for både Region Midtjylland, Region Nordjylland og Region Sjælland, at huspriserne forblev på samme niveau fra andet til tredje kvartal i år. I Region Syddanmark faldt huspriserne med 0,7 procent i perioden, mens de steg i Region Hovedstaden med 0,9 procent.

Læs også: Voldsom forskel på boligpriserne i Danmark

– Der har ikke været meget bevægelse i landsgennemsnittet for huspriserne de seneste måneder, som heller ikke er usædvanligt for denne tid på året, da sommerferien som regel lægger en dæmper på markedet, hvilket som oftest også fortsætter ind i efteråret og hen mod vinteren, siger Kasper Fredløv Sonberg.

– Vi hæfter os til gengæld ved, at huspriserne holder niveau og ikke er faldet på trods af det stigende antal huse til salg, som nu er på sit højeste i syv år. Det vidner om, at appetitten på huskøb fortsat er stor.

For sommerhusene lyder den gennemsnitlige salgspris på 23.360 kroner per kvadratmeter i september. Prisudviklingen for sommerhuse er således 0,0 procent til forskel fra andet kvartal til tredje kvartal.

Udviklingen i boligpriserne

Boligsiden Gennemsnitlig salgspris
tredje kvartal 2024
(kroner per kvadratmeter)
Ændring fra
Andet kvartal til tredje kvartal
Årlig ændring
Villaer og rækkehuse                                 17.437 kroner 0,1 procent 4,0 procent
Ejerlejligheder                                 35.852 kroner 1,3 procent 4,9 procent
Sommerhuse                                 23.360 kroner 0,0 procent 5,1 procent

Kilde: Boligsiden,

Hvis du ønsker at se prisudviklingen for specifikke områder, kan du se det her på Boligsidens boligstatistik. Vælg fanebladet “solgte” og søg på de boligtyper og de områder, du interesserer dig for.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling