AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Den nybyggede logistikejendom på Egeskovvej 39 i Horsens er blevet solgt til en logistikfond under Nuveen Real Estate i samarbejde med SF Management.

Colliers Capital Markets og Colliers Vejle har sammen rådgivet sælger i transaktionen. Sælger er den private investor og tidligere ejer af DKI Logistics, Preben Borregaard.

Det skriver Colliers i en pressemeddelelse.

– Jeg er glad for at have gennemført opførelsen og salget af den syvende logistikejendom i træk, der er blevet solgt i de seneste år med Colliers som rådgiver på sælgersiden i alle transaktioner, siger Preben Borregaard.

Ejendommen er færdigbygget og klar til nye lejere og omfatter 33.000 kvadratmeter fordelt på tre lige store lagerenheder. Ejendommen har en frihøjde på 12 meter, er bygget efter moderne specifikationer og er i gang med at blive DGNB-certificeret.

Med en strategisk placering nær Horsens giver ejendommen ifølge Colliers store muligheder for fremtidige lejere.

– Preben har taget os med på en spændende rejse med sin stribe af logistiknybyggerier, hvor Egeskovvej 39 er det seneste, og vi har nu formidlet salget af i alt cirka 200.000 kvadratmeter. Ejendommene fylder meget i det lokale marked, hvilket skaber en afsmittende effekt og tiltrækker andre virksomheder til området, forklarer Commercial Real Estate Advisor Hans Holmann, Colliers Vejle.

Ifølge Capital Markets Director og Partner Anders Holm er transaktionen en klar indikation af den fortsatte interesse for det danske industri- og logistiksegment.

– Nuveens køb af en så stor logistikejendom er endnu et godt eksempel på, at logistiksegmentet er et yderst attraktivt investeringsområde for udenlandske investorer i særdeleshed, siger Anders Holm.

Første logistikinvestering i Danmark

For Nuveen markerer transaktionen deres indtræden på det danske logistikmarked – et marked, der ifølge Magnus Kenning, Senior Director hos Nuveen Real Estate, er interessant af flere grunde.

– Markedsafkastet i Danmark er relativt attraktivt sammenlignet med andre centrale logistikmarkeder. Kombineret med et begrænset udbud af moderne udlejningsejendomme og en velfungerende realkreditfinansieringsmodel er Danmark et geografisk område, der spiller godt sammen med Nuveens ejendomsplatform, udtaler Magnus Kenning.

– Egeskovvej 39 er for os en unik mulighed for at erhverve en moderne logistiskejendom, der er klar til udlejning. Det opfylder alle krav fra de mere selektive lejere. Placeringen i Horsens drager fordel af synlighed fra motorvejen og fremragende forbindelser til E45, hvilket giver korte køretider til Aarhus og Trekantområdet samt resten af Jylland.

Investeringen er sket med hjælp fra SF Management, som også vil fungere som ejendommens asset manager.

– Vi ser frem til at udvide vores samarbejde med Nuveen Real Estate, som er en af de største kapital-/investeringsforvaltere i verden med en stærk track record inden for logistiksegmentet. I&L-markedet understøttes af stærke fundamentale drivkræfter og er et af fokusmarkederne hos SF Management. Vi ser gode investeringsmuligheder på tværs af risikospektret, som vi vil dykke yderligere ned i sammen med vores partnere i den kommende tid, udtaler investeringsdirektør Jacob Bruun Borring fra SF Management.

Prisen på ejendomshandlen oplyses ikke. Der er tale om en selskabshandel, og ejendommen er i selskabet bogført til en værdi af 202 millioner kroner.