Rema 1000 bygger både boliger og en ny dagligvarebutik på hjørnet af B.S. Ingemanns Vej og Grundtvigs Alle. Foto: Sønderborg Kommune.
Rema 1000 bygger både boliger og en ny dagligvarebutik på hjørnet af B.S. Ingemanns Vej og Grundtvigs Alle. Foto: Sønderborg Kommune.

Sønderborg Kommune har solgt det 7.500 kvadratmeter store areal på B.S. Ingemanns Vej 1 til Rema Etablering, der både vil bygge en dagligvarebutik samt nye boliger på grunden.

Grunden ligger på hjørnet af B.S. Ingemanns Vej og Grundtvigs Alle ved siden af Sønderskovhallen, og forventningen er, at der bliver bygget omkring 26 lejligheder, hvoraf otte bliver ældreegnede boliger, som det beskrives i en pressemeddelelse fra kommunen.

– Ved at sælge en så central grund i Sønderborg bygges der en dagligvarebutik, der styrker lokalområdet, så det bliver endnu mere attraktivt at bo og leve i området, udtaler kommunens borgmester Erik Lauritzen (S).

– Samtidig er der stor efterspørgsel efter forskellige boligtilbud i Sønderborg, og derfor er det rigtig glædeligt med 26 nye lejligheder tæt på centrum. Det styrker vores strategi om at være en kommune, hvor folk vil bosætte sig.

Hos Rema Etablering er der også glæde over købet af arealet, fortæller Jan Poulsen, administrerende direktør.

Læs også: Nye lokalplaner giver mulighed for nye boliger i Sønderborg, Hørup og Nybøl

– Vi har gennem mange år ønsket at etablere en Rema 1000 i det område i Sønderborg, og vi glæder os nu til at komme i gang med projektet, så vi kan få en tilstedeværelse på den lokation. Vi ser frem til det fortsat gode samarbejde med Sønderborg Kommune og glæder os nu til, at lokalplanen igangsættes – og når lokalplanen engang er færdig, så vil der gå cirka 18 måneder til vi åbner en butik, siger han.

Næste skridt er udarbejdelse af en lokalplan for området. Ansøgningen hertil skal være Sønderborg Kommune i hænde senest den 1. juni 2024.

Derefter skal lokalplanen behandles, i høring og godkendes, inden byggeriet kan gå i gang. Det forventes at ske i sommeren 2025.

Salget af B.S. Ingemanns Vej 1 i Sønderborg betyder, at Sønderskovskolens cykelskure og stisystemer flyttes og opdateres.

Desuden vil der ske en opdeling af indkørsel og fordeling af parkeringspladsareal ved Sønderskovhallen. Asfaltpladsen vest for hallen er solgt med, og indkørsel til hallen flyttes til den anden eksisterende indkørsel mod øst.

På hjørnet af Piledamsvej og Nordborgvej i Havnbjerg skal BoCon Projekt desuden bygge en 1.200 kvadratmeter stor dagligvarebutik for Rema 1000.