Salg af Charlottenlund Slot droppes.
Salg af Charlottenlund Slot droppes. Foto: Charlottenlund Slot ApS.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Regeringen, SF, Radikale Venstre, Konservative og Venstre indgik i januar 2022 en aftale om at sælge Charlottenlund Slot, men nu er politikerne blevet enige om at droppe den idé. Det skriver Danske Kommuner.

– Der har været nogle misforståelser undervejs i processen, som jeg ikke vil rippe op i her. Men vi er blevet enige om, at vi ikke sælger Charlottenlund Slot alligevel, siger Medlem af Folketinget for Venstre, Jan E. Jørgensen, til Danske Kommuner.

Ifølge Slots- og Kulturstyrelsen er det tidligere kongelige sommerslot i lysthaven ved Øresund efterfølgeren for det lille lystslot Gyldenlund, som det danske kongehus overtog i 1715. Kronprins Christian, den senere Christian 6, forærede i 1730 området til sin søster, Prinsesse Charlotte Amalie, som byggede slottet i barokstil. I 1880-81 blev slottet ombygget og udvidet i fransk renæssancestil, skriver Slots- og Kulturstyrelsen.

I 2017 overtog selskabet Charlottenlund Slot A/S driften af slottet, og det blev i samme ombæring gennemrenoveret og åbnet op for offentligheden i forbindelse med events. Forinden var slottet i årtier blevet brugt af Danmarks Fiskeriundersøgelser.

Charlottenlund Slot ApS tager sig i dag af kulturarrangementer og udlejning af Riddersal og Havesal, samt mødefaciliteter til alt fra private bryllupper til virksomhedskonferencer. I dagligdagen fungerer slottet desuden som kontorhotel for virksomheden Edora og en række mindre virksomheder og selvstændige arbejder, der arbejder fra lejede kontorer i bygningen.