To sjældne lejemål midt i Esbjerg på menuen

EDC Erhverv Poul Erik Bech har to sjældne lejemål til butikker i tidligere indkøbscenter på hjørnet af Kongensgade og Torvet i Esbjerg på menukortet.

I det tidligere indkøbscenter “Midt-I” på hjørnet af Kongensgade og Torvet i Esbjerg er to store butikslejemål kommet til udlejning. Fitness World, H&M og en restauration har tidligere været mangeårige lejere.

Udlejer og EDC Erhverv Poul Erik Bech er tæt på at indgå første lejekontrakt, hvor lejer ønsker en større del af det ene lejemål. Der er dog stadig plads til en eller flere pladskrævende forretningskoncepter, hvor ombygning til kontordomicil også er muligt. Det skriver erhvervsmægleren i en pressemeddelelse.

De to lejemål er på henholdsvis 1.650 kvadratmeter og 1.644 kvadratmeter, og adressen er Kongensgade 27. Ejendommen er ejet af et 10 mand stort kommanditselskab “K/S Midt-I”. I ejerkredsen er blandt andet Pro Management.

– Vi har været medejer af Midt-I siden 2003, og på de 20 år er der sket en stor udvikling. Det er gået fra et minicenter, hvor butikkerne bagerst havde det lidt svært med kundegennemstrøm og synlighed til 2016, hvor vi lavede en gennemgribende renovering, hvor alle butikker har facade, indgang og synlighed ud mod Kongensgade. Det betød fx, at alle butikkerne kunne holde åbent under corona, da de alle er enkeltstående butikker med indgang mod gaden. Det ene lejemål har for eksempel en 81 meter facade, så der er god mulighed for store kæder, som ønsker en flagskibsbutik med stor synlighed, udtaler Michael Larsen fra Pro Management.

Ny lejeaftale ventes snart på plads

To sjældne lejemål midt i Esbjerg på menuen. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech.
To sjældne lejemål midt i Esbjerg på menuen. Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech.

I ejendommen findes i stueplan Café Gallardo, tøjbutikken By Lene, Bog & Idé, en kiosk og en detailforretning.

Af nære naboer i området kan nævnes Louis Nielsen, Esbjerg Street Food, Sunset Boulevard, McDonalds, Matas, Profil-optik, Shaping New Tomorrow og Skechers.

– Der er dialog med lejere inden for forskellige segmenter, store som mindre, og én af dem er meget aktiv og interesseret. Derfor går der formentlig ikke længe, før vi kan offentliggøre en lejeaftale på mindst ét af lejemålene. Det er da også to temmelig store og sjældne butikslokaler med det, vi i branchen kalder triple-A-placering – og det er i sagens natur ikke hverdagskost i en by som Esbjerg, der er Danmarks femte største by, at vi har sådanne varer på hylderne. En ny lejer kan potentielt leje over 3.000 kvadratmeter på torvet, udtaler Jesper Ølgaard Bloch, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Esbjerg.

– Det ene lejemål udgør hele ejendommens 1. sal, mens det andet lejemål udgør hele 2. salen og et begrænset areal på 3. sal. Siden 2006 har det ene lejemål været benyttet som fitnesscenter af Fitness World, så indretningen bærer derfor præg heraf, og en fortsat anvendelse til fitnesscenter er meget oplagt. Men lejemålene er fleksible og vil nemt kunne ombygges til for eksempel kontormål, klinik eller restauration, ligesom der tidligere har været restauration på 2. salen. Så udover en flagskibsbutik, kan det også blive et fantastisk firmadomicil eller restaurant. Der foreligger også ingeniørskitser om muligheden for at opdele lejemålene i mindre enheder, hvormed det er muligt at leje velindrettede lokaler helt ned til 193 kvadratmeter, uddyber han.