Fremover kan malervirksomheden Flügger lægge pensler med ansvarligt håndteret FSC-stemplet træ på hylderne. Foto: Flügger.
Fremover kan malervirksomheden Flügger lægge pensler med ansvarligt håndteret FSC-stemplet træ på hylderne. Foto: Flügger.

Fremover kan Flügger lægge pensler på hylderne med ansvarligt håndteret træ. Penslerne bliver nemlig FSC-mærkede, skriver Flügger i en pressemeddelelse.

Administrerende direktør i Flügger Group, Sune Schnack, er stolt over, at medarbejderne på Flüggers penselfabrik i Bankeryd, Sverige, nu kan sætte FSC-stemplet på træpenslerne.

– Hos Flügger bakker vi op om initiativer, der gør en positiv forskel for miljøet. Med FSC-mærket gør vi Flüggers forretning mere ansvarlig. Initiativet indgår i vores overordnede bæredygtighedsarbejde, hvor vi hele tiden prøver at forbedre vores produkter – ikke mindst, fordi vi også vil være en attraktiv leverandør til de mange byggeprojekter med fokus på bæredygtighed, udtaler Sune Schnack.

Med FSC-mærket får Flügger en “Chain of Custody” kædecertificering. Dette betyder, at alle led i produktionen er certificeret. Susanne Brendstrup, er Flüggers ansvarlige for projektet. Hun lægger stor vægt på netop kædeansvaret.

– Med en kædecertificering sikrer vi, at træet til vores FSC-mærkede Stiwex- og Flügger-pensler er ansvarligt produceret hele vejen tilbage til dyrkningen og fældningen af træerne. På den måde tager vi i Flügger også ansvar for hele processen, udtaler Susanne Brendstrup, der er Head of QHSE (Quality, Health, Safety & Environment) i Flügger Group.

For at sikre FSC-mærket skal medarbejderne på fabrikken i Bankeryd blandt andet følge et særligt regelsæt defineret i standarderne både for indkøb, modtagekontrol, produktion og udgangskontrol.

Produkterne kommer i handlen fra den 1. februar 2023, hvor de første pensler med FSC-mærket ankommer til Flüggers butikker i særligt Danmark, Norge, Sverige, Polen, Island og Litauen.