FOA har solgt deres kontorejendom på Møllergade i Svendborg. Foto: Colliers.
FOA har solgt deres kontorejendom på Møllergade i Svendborg. Foto: Colliers.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

FOA har solgt deres kontorejendom på Møllergade 56 i Svendborg. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Colliers, som har rådgivet fagforbundet i forbindelse med salget af ejendommen, som tidligere har fungeret som domicil for FOA’s Sydfyns-afdeling.

Prisen lyder på 15,8 millioner kroner, og køber er et selskab, der er ejet af Mikael og Alexander Johannes Pedersen samt René Hansen fra Odense.

Projektudviklererne har opnået byggetilladelse til at omdanne ejendommens stueplan og parterreplan til seks beboelseslejligheder. FOA forbliver lejer i ejendommen og samler deres aktiviteter på to etager.

– Vi rykker sammen på de to øverste etager, hvor vi blandt andet bibeholder vores relativt nye etage med kursus- og undervisningslokaler. Her vil vi koncentrere os om vores absolutte kerneopgave, som er at sikre at vi og vores ressourcer kommer vores medlemmer til gode, udtaler Louise Brandstrup, der er sektorformand hos FOA.

Læs også: FCK-ejer bag stort omdannelsesprojekt i Svendborg

Ifølge FOA har salgsprocessen været en lærerig oplevelse med flere faktorer, der spillede ind undervejs:

– Både pris og tidshorisont passede med det, vi havde fået stillet i udsigt, men vi var da lidt overraskede over, hvor mange ting der har indflydelse på en salgsproces, hvor blandt andet markedet ændrede sig undervejs. Derfor er vi naturligvis glade for, at vi endte, hvor vi skulle, fortæller Louise Brandstrup.

Hun fremhæver samarbejdet med Colliers som en vigtig faktor i at navigere gennem processen.

– Vi har oplevet samarbejdet som rigtig godt. Colliers har været gode til at rådgive om de forskellige mulige scenarier og alle de små variabler, der opstår i sådanne processer, afslutter hun.

Efterspørgsel efter udviklingsejendomme

Salget afspejler, ifølge Charlotte Holm der er erhvervsmægler hos Colliers, en stigende interesse for centralt beliggende investeringsejendomme i Svendborg, især med potentiale for konvertering til boligformål.

Svendborg Kommune havde i 2024 en moderat befolkningstilvækst. Ifølge Svendborg Kommunes befolkningsprognose for 2024-2037, der er udarbejdet af Cowi, forventes en fortsat befolkningstilvækst frem mod 2037.

Frem til og med 2037 forventes der i gennemsnit at blive bygget 148 boliger om året i kommunen, og kommunen forventes samlet at vokse med 1.300 borgere, så Svendborg Kommune i 2037 vil have knap 61.000 indbyggere.

Denne udvikling øger ifølge Charlotte Holm efterspørgslen på boliger i området.

Læs også: Stort projekt med 100 boliger på butikscenter rykker nærmere

– Vi oplever en klar øget interesse for ejendomme, der kan omdannes til boligformål, især i byer som Svendborg, hvor der anslås en positiv befolkningsudvikling. Denne ejendom er et godt eksempel på, hvordan erhvervsejendomme kan bidrage til at dække den stigende efterspørgsel efter kvalitetsboliger, siger Charlotte Holm.

– Med et stærkt uddannelsesmiljø og udvidelsen af lokale studiepladser, ser vi også et større behov for blandt andet boliger til unge og studerende, hvilket gør det til et attraktivt marked for investorer og udviklere.

Den positive udvikling i befolkningsprognosen skyldes blandt andet planerne om at udvide antallet af studiepladser i Svendborg.

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole har annonceret opførelsen af en ny campusbygning på 5.700 kvadratmeter, der forventes færdig til studiestart i sommeren 2026. Udvidelsen vil inkludere uddannelser som pædagog, sygeplejerske, lærer og filmproduktionsledelse og kan potentielt øge efterspørgslen efter boliger i området.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling