Det gule pakhus i Svendborg er solgt. Foto: Colliers.
Det gule pakhus i Svendborg er solgt. Foto: Colliers.

Den historiske ejendom på havnekanten, der oprindeligt fungerede som pakhus for Kelloggs, er blevet solgt.

Det skriver Colliers, som har formidlet salget af ejendommen på Havnepladsen i Svendborg.

Ejendommen er blevet ombygget til erhvervslejemål, og salget er gennemført af boet efter den afdøde Peter Damgaard, stifteren af Nassau Door, oplyser erhvervsmæglerne.

– Det er en helt særlig ejendom, som blev solgt i en struktureret og fortrolig proces, udtaler Martin Pedersen, der er Senior Director hos Colliers i Odense.

– Som lokal forankret mægler, er der nok ikke nogen ejendom i området man ønsker mere at være med til at sælge. Den har det hele herunder historien, den er arkitektonisk og ligger på byens måske bedste beliggenhed.

Markedet for investeringsejendomme

Salget af pakhusejendommen i Svendborg er ifølge Martin Pedersen et tegn på, at der fortsat er efterspørgsel efter kvalitetsinvesteringer på markedet, som det formuleres af Colliers.

Ifølge erhvervsmæglerne er der en stor mængde kapital, der søger investeringer. Attraktive ejendomme med et afkast, der matcher de senere års stigning i renteniveauet, tiltrækker ifølge Martin Pedersen fin interesse, selvom transaktionsmarkedet ikke kører i højeste tempo.

– Transaktionen understøtter de nuværende tendenser på ejendomsmarkedet, hvor ejendomme med markedskonforme afkast og en fornuftig risikoprofil har en god omsættelighed. På Fyn tiltrækkes købere i øjeblikket blandt andet af de ekstra afkastmuligheder, der findes i de mest attraktive kystbyer. Det gør byer som Svendborg til et marked der påkalder sig en vis interesse – også fra investorer fra andre regioner, afslutter Martin Pedersen.

Navnet på køber og prisen på ejendommen oplyses ikke. Handlen er ikke tinglyst.

Ejendommen er offentligt vurderet til 43 millioner kroner, hvoraf værdien af den 3.830 kvadratmeter store grund udgør godt 4,3 millioner kroner. Ejendommen er i det seneste regnskab for året 2022 fra selskabet bag bogført til en værdi på godt 54 millioner kroner.