Vinder af kunstkonkurrence om Portalparken i Esbjerg er fundet

Kunstværket i Portalparken er udset til at blive et centralt element i det kommende Kvartersloop i Det Internationale Kvarter i Esbjerg.

Igennem fire måneder har de tre inviterede kunstnere, Thomas Poulsen (FOS), Karin Lorentzen og Eva Steen Christensen, arbejdet på hver deres forslag til et nyt kunstnerisk greb i Portalparken.

Efter bedømmelsen har en styregruppe valgt at gå videre med forslaget Vores veje mødes udarbejdet af Eva Steen Christensen. Det skriver Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.

– Styregruppen vælger at pege på værket Vores veje mødes, fordi det netop har den ikoniske kvalitet, som vi efterlyste fra begyndelsen. Udover at være af høj kunstnerisk kvalitet formår værket også at adressere nogle fysiske udfordringer i området, der knytter an på hele tankegangen om at etablere et kvartersloop, udtaler Lise Skou, som er næstformand i Legatudvalget for Billedkunst i Statens Kunstfond.

Værket er ifølge kommunen centreret omkring en udsmykning af tunnelen.

“Det underjordiske univers udsmykkes fra hver ende af tunnelen med to forløb, der mødes i en legende og dynamisk bevægelse med vifte og kileformede elementer. Farverne i værket er inspireret af de gule og røde mursten, som ses i lokalområdet”, skriver Esbjerg Kommune.

Eva Steen Christensen står bag værket Vores veje mødes i Portalparken i Esbjerg.
Eva Steen Christensen står bag værket Vores veje mødes i Portalparken i Esbjerg.

Projektet vil blive realiseret i forlængelse af en planlagt renovering af tunnelen, og det forventes at koste omkring 1 million kroner.

Den 28. november mellem klokken 16-18 er alle interesserede velkomne til fernisering i Kvartershuset ved Storegade. Her kan man se skitseforslagene fra de tre projekter, og derudover vil der være tegninger af det nye kunstprojekt, der skal pryde den kommende springhal ved Bakkeskolen.

Projekt bliver en del af det kvartersloop, der skal skabes i forbindelse med omdannelsen af det almene boligområde Stengårdsvej, der skal udvikles til et internationalt bykvarter med fokus på kultur og klima.

Baggrunden for den udvikling er, at Stengårdsvej i efteråret 2018 røg på den såkaldte ghettoliste og derved blev en del af regeringens lovpligtige udviklingsplan for omdannelsesområder i Danmark.

Ifølge loven om parallelsamfund blev Esbjerg kommune derfor forpligtet til lave en udviklingsplan for området, som sikrer, at antallet af almene familieboliger i etagebyggerierne reduceres fra 100 til 40 procent.