ABC Pavilloner opfører daginstitution i Virklund

Den midtjyske modulproducent, ABC Pavilloner, oplever en fortsat stigende efterspørgsel på leje af daginstitutioner, og Engesvang-virksomheden er nu i gang med at opføre endnu en midlertidig daginstitution – denne gang i Virklund syd for Silkeborg.

I Virklund i Midtjylland slår man til oktober dørene op til den midlertidige institution, Børnehuset Korshøjvej, som kommer til at huse godt 100 børnehave- og vuggestuebørn samt 20 ansatte.

Byggeriet af de i alt 896 kvadratmeter, der fordeler sig på 22 moduler, står ABC Pavilloner for i en totalentreprise. Det skriver modulproducenten i en pressemeddelelse.

– I opførelsen af Børnehuset Korshøjvej har vi stort fokus på, at så mange materialer og byggekomponenter som overhovedet muligt bliver genanvendt i stedet for at ende som affald. Institutionen opbygges således af en særlig type multimoduler, hvor op mod 75 procent af materialerne genanvendes. Modulerne til dette projekt har tidligere været anvendt i forbindelse med både en midlertidig skole på Sjælland og en kontorbygning i Aarhus, forklarer afdelingsleder i ABC Pavilloner, Dennis Holm Vegeberg.

Modulernes CO2-udledning bliver væsentlig lavere end traditionelt byggeri på betonfundamenter, da dette byggeri placeres på såkaldte skruefundamenter, som er genanvendelige og belaster omkring 37 procent mindre end beton.

Opførelsen af et mindre klimabelastende byggeri som Børnehuset Korshøjvej, hvor modulerne er genanvendelige, er langt fra det første fra ABC Pavilloners hånd. Tidligere i år leverede modulproducenten for eksempel en tilsvarende institution til Resenbro øst for Silkeborg, og ifølge Dennis Holm Vegeberg skyldes den stigende efterspørgsel på leje af moduler blandt andet den hurtige og effektive opførelse.

– En af fordelene ved modulbyggeri er de præfabrikerede elementer, hvilket betyder markant kortere byggetid. Dette muliggør, at et en institution som Børnehuset Korshøjvej, der kun skal bruges i en tidsbegrænset periode, kan stå færdig i løbet af bare få måneder. Som følge af inflationen og byggebranchens stigende omkostninger til byggematerialer oplever vi derudover, at det bliver mere attraktivt at leje moduler, da udgifterne hertil fastsættes fra starten. Dette er for mange mere fordelagtigt, idet der er en forudsigelighed i økonomien, siger Dennis Holm Vegeberg.

ABC Pavilloner bygger en ny daginstitution i Virklund for Silkeborg Kommune. Fotoet her er fra en tilsvarende institution i Resenbro. Foto: PR.
ABC Pavilloner bygger en ny daginstitution i Virklund for Silkeborg Kommune. Fotoet her er fra en tilsvarende institution i Resenbro. Foto: PR.

Opførelsen af daginstitutionen i Virklund skyldes ifølge bygherrerådgiver ved Silkeborg Kommune, Ingelise Thune, først og fremmest kommunens befolkningsvækst, som øger behovet for flere institutionspladser til de mange nye børn.

– Det har været en udfordring at finde en egnet placering til en permanent institution i Virklund, simpelthen fordi byen allerede er tæt på fuldt bebygget. Vi har derfor måttet søge om dispensation til at kunne opføre en midlertidig institution i Virklunds industriområde. Efter en udbudsrunde faldt valget på ABC Pavilloner grundet deres ekspertise i blandt andet midlertidigt modulbyggeri. Samtidig har ABC Pavilloner stor erfaring i lignende projekter, da de som bekendt tidligere på året opførte en tilsvarende institution i Resenbro, lyder det fra Ingelise Thune.

De midlertidige moduler til Børnehuset Korshøjvej i Virklund udlejes for en periode på op til fem år i første omgang