Albo bygger 50 ungdomsboliger og 25 familieboliger på Honnørkajen i Horsens.
Albo bygger 50 ungdomsboliger og 25 familieboliger på Honnørkajen i Horsens.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

På Honnørkajen i Horsens er det nu endelig tid til, at det sidste punktum skal sættes. Den 21. april tages første spadestik til det tredje og sidste byggeri, som består af 75 almene boliger: 50 ungdomsboliger og 25 familieboliger. Det skriver Svanen Gruppen i en pressemeddelelse.

Svanen Gruppen står for alle projekterne på Honnørkajen, og det sidste byggeri er solgt til boligforeningen Albo. Planen var, at byggeriet skulle gå i gang i slutningen af 2021 og stå klar i slutningen af 2022. Men af hensyn til byggetakten blev det besluttet at opføre byggerierne mod havnen først for til sidst at opføre byggeriet til Albo mod Niels Gyldings Gade.

De to andre byggerier med i alt 148 lejligheder, erhverv og fælleshus, som ligger ud til vandet, blev afleveret i slutningen af 2022 til Koncenton og Core Property Management.

Planen er, at det tredje og sidste byggeri på Honnørkajen skal stå færdigt og være indflytningsklart i løbet af 2024.

– Vi er glade for endelig at kunne tage det første spadestik til det sidste projekt på Honnørkajen. Et projekt, der har ladet vente på sig, men som bestemt er hele ventetiden værd. Det er vores første projekt med Albo, men bestemt ikke det sidste. Samarbejdet med Albo har været rigtig godt, så det er et samarbejde, vi meget gerne vil udbygge, udtaler Michael og Morten Brixhuus fra Svanen Gruppen i meddelelsen.

Også hos Albo er de glade for, at 75 almene boliger snart står klar til at skabe glæde og gavn for de mennesker, der kommer til at bo der.

– Dét at kombinere ungdoms- og familieboliger er med til at skabe et rigtig godt miljø. Samtidig har det været et stort ønske både fra Albo og Horsen Kommunes side at kunne give studerende muligheden for at bo tæt på vandet. Hos Albo er vi glade for, at netop Svanen Gruppen har været med til at realisere projektet, og hele vejen fra start til slut har samarbejdet været utroligt stærkt. Vi ser derfor frem til at kunne lave flere projekter sammen med Svanen Gruppen, udtaler Michael Meldgaard, administrerende direktør hos Albo.