BIG skal tegne baseball-stadion i Las Vegas

BIG vinder konkurrence om et stadion til baseballholdet Athletics. Den kommende arena på The Strip i Las Vegas får plads til 33.000 tilskuere.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Danske BIG skal tegne et nyt stadion, der skal være hjemmebane for baseballholdet Athletics. Det kommende stadion på The Strip i Las Vegas i USA skal efter planen stå færdigt i foråret 2028.

“Stadionets runde form udgøres af fem buer og refererer til en baseballbolds kurve og ikoniske stadions i USA, som Fenway og Wrigley. Bygningen bringer med sine trinvise tribuner fans helt tæt på spillet og tilbyder en unik sportsoplevelse med Vegas’ pulserende byliv som bagtæppe”, skriver BIG om projektet.

Ifølge den danske tegnestue vil et hævet plaza forbinde to fodgængerbroer, der krydser Las hovedgaden The Strip, og leder fans til stadionets forhal. Forhallen vil bestå af lyse atrier, der fungerer som udstillingsrum for internationale og lokale kunstnere, skriver BIG.

Læs også: BIG tegner koncerthus i Prag

En glasfacade for enden vil åbne det kuppelformede stadion ud mod byen og give tilskuere panoramaudsigt over Las Vegas Strip. Et klimaanlæg sikrer en energieffektiv nedkøling ved at fordele luft omkring tilskuerpladserne i stedet for ovenfra.

– Vores design til Athletics nye hjemsted i Vegas er skabt som et modsvar til byens unikke kultur og klima, udtaler Bjarke Ingels, grundlægger og kreativ direktør i BIG – Bjarke Ingels Group.

– Et stort vindue indrammer en imponerende udsigt over livet på Las Vegas Strip og den ikoniske skyline fra New York New York-hotellet.

– Stadionet ligner et sfærisk bæltedyr, der åbner sig og inviterer livet på Strip’en indenfor, tilpasser sig Nevadas klima med passiv skygge og naturligt lys, og skaber en ny form for Vegas-arkitektur.

Det er første gang, at den danske tegnestue skal prøver kræfter med et stadionprojekt i Major League Baseball.