Yannich Saxo Larsen er eksportassistent hos Nordic Fos. Foto: PR.
Yannich Saxo Larsen er eksportassistent hos Nordic Fos. Foto: PR.

Siden Yannich Saxo Larsen afsluttede sin uddannelse i erhvervsjura og -økonomi på CBS i 2015, har han arbejdet med salg og marketing for forskellige virksomheder. I januar 2022 tiltrådte han stillingen som eksportassistent hos Nordic Fos i Dragør, der udvikler og sælger gulvvarmesystemer til professionelle og private. Det oplyser Nordic Fos i en pressemeddelelse.

Ifølge meddelelsen skal Yannich Saxo Larsen være med til at løfte virksomhedens profil udadtil ved at udbrede kendskabet til de gulvvarmeplader, som Nordic Fos udvikler og sælger i Danmark samt på udenlandske markeder.

Nordic Fos har således planer om at etablere sig i USA ved at oprette kontor og robotstyrede produktioner på både øst- og vestkysten. Og her er den nye eksportassistent tiltænkt en nøglerolle. Han skal fungere som bindeled mellem Dragør og USA, når den første produktion bliver etableret.

Allerede i februar tog han til New York med Reneé Jelskov, der er direktør i Nordic Fos. Rejsen var arrangeret af Dansk Industri, og delegationen fra Danmark mødtes med repræsentanter fra staten New York. Her har man en målsætning om at gøre byen mere bæredygtig gennem grønne renoveringer. Og Danmark er langt fremme på det punkt, forklarer Yannich Saxo Larsen.

– Der er stor interesse i danske virksomheder som Nordic Fos på grund af vores grønne profil. Rejsen førte mange kontakter og netværksmuligheder med sig. Jeg forventer, vi har gode muligheder for at sælge vores gulvarmeplader i USA. Amerikanerne kan dog bedst lide, at der står “made in USA” på produkterne, så derfor vil vi gerne producere gulvvarmesystemerne til det amerikanske marked lokalt, udtaler han.

Yannich er 30 år gammel og bor på Amager – ikke langt fra Nordic Fos’ hovedsæde i Dragør.