Brixhus lander endnu et overskud i 2022. Foto: PR.
Brixhus lander endnu et overskud i 2022. Foto: PR.

Familieforetagendet Brixhuus leverer endnu et overskud i 2022. Brixhuus ejer blandt andet projektudvikleren, Svanen Gruppen, der bidrager med et resultat på 39,5 millioner kroner til moderselskabet. Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

For familiens moderselskab, Brixhuus, er bundlinjen fortsat stigende. Resultatet før skat lander på 57,4 millioner kroner mod 46,9 millioner kroner i 2021. Soliditeten udgør 60 procent og følger strategien. 2022 har på mange måder været udfordret som følge af store prisstigninger på materialer og byggepriser samt en generel nervøsitet og opbremsning på ejendomsmarkedet. Alligevel ser Morten og Michael Brixhuus, der udgør den daglige ledelse i virksomhedsgruppen, lyst på fremtiden.

”Vi har igennem de sidste mange år haft den strategi, at vi aldrig købte et stykke jord eller projekt, uden det enten var solgt til eksterne investorer eller var indkøbt som anlægsinvestering for øje i familiens ejendomsselskab, hvor brødrenes far, Ingemann Brixhuus, fortsat forestår opbygningen af den private ejendomsportefølje.

Det betyder, at vi i dag har en større udviklingspipeline på cirka 1.500 lejligheder og rækkehuse, som er solgte, og hvor vi de næste 3-4 år alene skal fokusere på at levere til vores kunder.

Vi har således ikke den kommercielle risiko, hvor rentestigninger og andre forhold spiller ind.

Vores fornemmeste opgave er således at opføre byggerierne, men samtidigt at finde nye spændende projekter. Og netop det sidste er strategien på den korte bane.

Efter mange år med primært salg af projekter på forhånd vil vi i det kommende år gå ben- hårdt efter de gode beliggenheder og de gode projekter, således vi har en portefølje af projekter, vi kan tilbyde vores gode og trofaste kunder, når markedet på et tidspunkt lysner op igen. Vores fornemmelse er, at der ikke behøver gå lang tid, og vi er meget optaget af at kunne udvide samarbejdet med både bestående og nye kunder”, udtaler familien.

Udviklingsaktiviteterne er fortsat primært koncentreret om Storkøbenhavn og Nordsjælland, hvor virksomheden aktuelt bygger i Høje Taastrup, Brøndby, Herlev og Hørsholm. Familien opfører dog også enkelte projekter i provinsen, herunder eksempelvis Honnørkajen på Horsens Havn.

Forventningerne til 2023 ligger på niveau med 2022 og således på det niveau, koncernen har leveret i en lang årrække, skriver koncernen.