Byggeri af almene boliger for 48 millioner i Kirke Såby er sat i gang

Byggeriet af 20 almene boliger i Kirke Såby i Lejre Kommune er sat i gang. PAB står bag projektet til knap 48 millioner kroner.

Postfunktionærernes Andels-Boligforening (PAB) står bag byggeriet af Højskolesletten med 20 almene familieboliger i Kirke Såby i Lejre Kommune. I går var der første spadestik på byggeprojektet.

Ifølge en pressemeddelelse fra FA09, der administrerer den almene boligforenings lejemål, bliver de kommende boliger en del af en helt ny landsbyklynge, hvor der er fokus på fællesskab.

– Det er et rigtig spændende projekt, hvor vores almene boliger kommer til at ligge side om side med både andels- og ejerboliger. Det giver en blandet bydel med visioner om et stærkt fællesskab og tæt naboskab, som vi i PAB er meget glade for at kunne bidrage til, siger Nikolaj Jørgensen, der er formand for PAB og FA09’s bestyrelse.

– Det er PAB’s første afdeling i Lejre, og vi har valgt grunden nøje. Vi oplever en stigende interesse fra vores beboere om at flytte ud af de store byer og komme længere ud i landskabet, hvor der er højere til himlen, men hvor man stadig kan komme hurtigt til og fra arbejde, kulturliv, fritidsinteresser med mere. Her på Højskolesletten får beboerne mulighed for at bo helt tæt på naturen og stadig bekvemmeligt tæt på en stor by som Roskilde.

Landsbyklyngen er udviklet i tæt samarbejde mellem PAB, Grundejerforeningen Højskolesletten, delegeret bygherre JJ Tømrer og Snedker, Aart Architects og entreprenør Bøgelund.

Den samlede anskaffelsessum for det almene boligprojekt er ifølge Lejre Kommune på knap 47,7 millioner kroner.

Det godt 1.700 kvadratmeter store boligprojekt omfatter seks boliger på 72 kvadratmeter, ti boliger på 87 kvadratmeter og fire boliger på 102 kvadratmeter.

Huslejen eksklusive forbrug kommer til at ligge på 1.183 kroner per kvadratmeter årligt. For boligerne på 72 kvadratmeter svarer det til en månedlig husleje på omkring 7.100 kroner, mens det for boligerne på 87 kvadratmeter svarer til en månedlig husleje på omkring 8.580 kroner.

Endeligt svarer det til en månedlig husleje på rundt regnet 10.060 kroner for boligerne på 102 kvadratmeter.

Ifølge Lejre Kommune ligger huslejeniveauet i den høje ende sammenlignet med lejeniveauet i det eksisterende, almene byggeri på eksempelvis Elverbakken i Hvalsø og i Baunemosen i Osted. Men da der er tale om bæredygtigt lavenergibyggeri, får boligerne til gengæld forholdsvis lave forbrugsudgifter.

Desuden har der på orienteringsmøder om boligprojektet ved Højskolen været stor interesse for boliger ved højskolen, og der er i øvrigt ventelister til de eksisterende almene boliger i Lejre Kommune. Det forventes derfor, at der vil være stor efterspørgsel på de kommende boliger.