Køb af grund kan bane vej for friplejehjem ved Hvalsø

Lejre Kommune køber en stor grund mellem Hvalsø og Nørre Hvalsø for godt 9 millioner kroner. Det skal bane vejen for et nyt friplejehjem.

Ifølge SN.dk er Lejre Kommune er nået til enighed med en privat lodsejer om køb af en 4,4 hektar stor grund mellem Hvalsø og Nørre Hvalsø for knap 9,2 millioner kroner.

Dermed rykker kommunens første friplejehjem et skridt nærmere, skriver avisen.

– Det er glædeligt, for det er en forudsætning for, at vi kan komme videre med friplejehjemmet, siger Grethe Nørtoft Saabye (K), viceborgmester i Lejre Kommune, til SN.dk.

Læs også: Minister: Friplejehjem skal kunne etableres med 100 procent statsgaranterede lån

Allerede i juni 2023 indgik parterne en betinget købsaftale, som også indeholdt en aftale om mageskifte. Det ville dog kræve Ankestyrelsesn godkendelse.

For at sikre en hurtig gennemførelse af Lejre Kommunes køb af grunden med henblik på etablering af et friplejehjem har administrationen dog vurderet, at der bør indgås en ny købsaftale uden gennemførelse af mageskifte, da handlen derved kan gennemføres uden at afvente Ankestyrelsens samtykke.

Den aftale godkendte politikerne i kommunalbestyrelsen i slutningen af januar. På den lukkede del af kommunalbestyrelsesmødet blev politikerne esuden orienteret om status indgåelse af en udviklingsaftale vedrørende et friplejehjem i Hvalsø.