For godt fire år siden valgte By & Havn og PFA at investere i udviklingen af en ny bydel på Stejlepladsen i Københavns Sydhavn.
Torsdag den 11. april blev byggeriet og udviklingen af bydelen officielt skudt i gang.
Det skriver By & Havn i en pressemeddelelse.
– Det kommende kvarter er et mønstereksempel på, hvordan nye københavnske bydele skal være. Med plads til natur og fællesskaber mellem husene, bilfri gader, metro tæt på og forskellige boliger til alle livets faser, udtaler Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) i meddelelsen.
Udviklingen af Stejlepladsen tager udgangspunkt i et arkitektforslag fra Christensen & Co Arkitekter, Urban Power, Kragh & Berglund, Moe og Urban Creators.
Læs også: Her skal der bygges nye boliger i København
– På Stejlepladsen får vi ikke de sædvanlige karréer og firkantede bygninger helt ud til vandet, som vi er vant til i København. Her får vi noget helt andet, der har sin inspiration i den eksisterende Fiskerhavns udtryk, udtaler administrerende direktør i By & Havn, Anne Skovbro.
– Her kommer et område, som arkitektonisk er helt sit eget med et uhøjtidelige udtryk, der er solidt forankret i det sted, det udspringer fra og som med sine bilfri gader, mindst 800 træer og et sammenhængende grønt bælte langs vandet kommer til at udgøre et helt nyt alternativ til de københavnere, der drømmer om at på tæt på naturen og samtidig under en kilometer fra metroen.
Næsten 900 nye boliger til københavnerne
Der er stort behov for flere boliger i København, og i de kommende år bliver der på Stejlepladsen bygget knap 900 boliger, hvoraf cirka 225 af boligerne bliver almene.
– Sydhavnen har en særlig plads i AKB, Københavns hjerte. Det er vores arnested, da det er i dette område, vi lagde vores første mursten for over 100 år siden. I dag råder vi over mere end 3.000 boliger i bydelen, udtaler Bjørn Petersen, der er formand for AKB, København.
– Derfor er vi rigtig glade for, at vi er samarbejdspartnere på projektet, og at vi har fået integreret mange af de ideer og ønsker til både boligtyper og uderum, som beboerne i Sydhavnen har bidraget med blandt andet ved de inddragelsesmøder, som blev holdt ved opstarten af projektet i 2021.
Læs også: Byudvikling på Refshaleøen rykker nærmere
I forbindelse med udviklingen af området er der fokus på genbrug og bæredygtige byggemetoder. Derfor har man blandt andet valgt at erstatte beton og stål med træ, hvor det er muligt, ligesom der indgår både solceller og grønne tage i projektet.
Stejlepladsen omfatter et areal på 52.000 kvadratmeter øst for Bådehavnsgade og syd for Fiskerhavnen.
Lokalplanen for området muliggør byggeri af primært boliger på samlet op til 72.000 kvadratmeter.