Legoland har det, Tivoli har det, og Fårup Sommerland har det. Nu får Djurs Sommerland i Nimtofte også et hotel.

Politikerne i byrådet i Syddjurs Kommune godkendte den 25. januar en lokalplan, der skal bane vejen for, at den østjyske forlystelsespark kan bygge et hotel med 450 værelser samt 300 campingenheder.

Faktisk godkendte politikerne allerede i april 2019 lokalplanen, der giver mulighed for 33.000 kvadratmeter byggeri. I maj samme år klagede et landbrugsselskab i området dog over lokalplanen. Klageren anførte blandt andet, at de ikke kunne overholde lugtkriterierne til lokalplangrænsen, og at lokalplanen derfor var i strid med planlovens § 15 b, stk. 1 ved ikke at fastsætte bestemmelser, der sikrede den fremtidige rekreative anvendelse mod luftforurening. Planklagenævnet gav den i september 2021 klageren medhold og ophævede lokalplanen.

Men nu er en revideret lokalplan så vedtaget, og dermed skulle vejen være banet for det nye hotel.

Henrik B. Nielsen, der er administrerende direktør i Djurs Sommerland, fortæller til TV2 Østjylland, at der er stor efterspørgsel på muligheder for overnatning i tilknytning til forlystelsesparken i åbningsperioden fra maj til september. Men han ved endnu ikke, om rammerne i lokalplanen vil blive udnyttet fuldt ud.

– Vi holder mulighederne åbne. Vi ser på efterspørgslen for at overnatte ved siden af parken, og hvordan det vil være optimalt for Djurs Sommerland at gribe det an, siger han til TV2 Østjylland

– Vi kommer helt sikkert ikke til at bygge alt det her på én gang – det ville hverken være muligt eller hensigtsmæssigt. Det kommer til at ske i nogle faser, siger han videre.

Lokalplanområdet omfatter et areal på 21 hektar, og lokalplanen giver mulighed for etablering af en feriepark i form af et feriecenter og en campingplads, herunder overnatningsfaciliteter i form af hotel med værelser samt sammenbyggede og fritliggende hytter, pladser til campingvogne, autocampere, telte og campinghytter.

Djurs Sommerland har netop investeret mere end 100 millioner kroner i et helt nyt temaland med 25 dinosaurer og 3 nye forlystelser. Når forlystelsesparken åbner den 29. april 2023 vil det være med yderligere tre nye forlystelser, som parken investerer 50 millioner kroner i.

SpinOsaurus er navnet på den ene af de tre nyheder. Her kommer gæsterne til at suse frem og tilbage på ryggen af et kæmpe dinosaurskelet med op til 70 kilometer i timen samtidig med, at de roterer rundt og rundt. De to andre nyheder er Motorbike Derby, hvor man kan styre sin egen motorcykel og svinge den op i en 90 graders vinkel, mens Fossilvaskeren spinner rundt med fuld fart.

Djurs Sommerland tiltrak i 2022 i alt 878.000 gæster, hvilket var ny sæsonrekord. I november 2022 blev Djurs Sommerland kåret til ”Årets forlystelsespark i Danmark” for fjerde år i træk.

Over de sidste 10 år har Djurs Sommerland investeret mere end en halv milliard kroner i over 30 nye forlystelser, restauranter, butikker og forbedringer i parken, der tæller et areal på mere end 70 fodboldbaner. I samme periode er besøgstallet steget med 80 procent.