Kleppenhus ved Ebeltoft er sat til salg. Foto: Ivan Eltoft Nielsen.
Kleppenhus ved Ebeltoft er sat til salg. Foto: Ivan Eltoft Nielsen.

På Jyllands næse udenfor Ebeltoft er hesteejendommen Kleppenhus netop kommet til salg for intet mindre end 70 millioner kroner.

Et heftigt prisskilt, der ikke bare placerer den i top som det dyreste boligudbud i Jylland, men også som landets absolut dyreste landejendom lige nu.

Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Ejendommen på Søholtvej 9 er ejet af den norske dressur- og landsholdrytter Cathrine Rasmussen, og det er da også især hestene, der fylder på de over 28,4 hektar jord, som ligger ned til Stubbe Sø på Djursland.

Ifølge salgsmaterialet hos liebhavermægleren Ivan Eltoft Nielsen er der nemlig hele fire staldanlæg med både solarier, spa, vandløbebånd og en kæmpe ridehal – alt sammen til de firbenede.

“Det er bygget i traditionel stil med et moderne tvist. Stråtage med kobberrygninger, døre og vinduesrammer i mahognitræ samt store sydvendte vinduespartier. Gulvklinker i limestone og travertin, solide Dinesen plankegulve, murede pejse i alle stuer, køkken fra Køkkensnedkeren, bibliotek, vinkælder. Fra boligerne er der udsigt over parken med vandløb og store rododendron omgivet af skov, sø og hestefolde. Her er også et fint lille kunstneratelier med kobbertag”, skriver mægleren om ejendommen.

Til de tobenede er der blandt andet en hovedbygning på over 557 kvadratmeter, en gæstebolig på yderligere 273 kvadratmeter, en rytterstue og hele tre lejligheder til medarbejdere.

Landets dyreste

Den næstdyreste landejendom til salg på det offentlige boligmarked ligger i det jyske.

Udenfor Vejle er over 300 år gamle Lerbæk Gods nemlig til salg for 59,5 millioner kroner – og det er inklusive en voldgrav og næsten 186 hektar jord.

Der er dog stadig et stykke op fra begge de dyre landejendomme til den allermest bekostelige bolig, der lige nu er til salg. Det er en palæejendom midt i København, hvis næsten 700 kvadratmeter skal koste dig runde 100 millioner kroner.

Se den vilde hesteejendom Kleppenhus her.