Første spadestik for 110 almene boliger i Nykøbing Falster

Snart går byggeriet af 110 almene boliger i Schillers Parken i Nykøbing Falster i gang. Der meldes om stor interesse for de kommende boliger.

Både borgmester i Guldborgsund Kommune Simon Hansen (S), direktør i Fjordparken Anita Ulrik Sørensen, formand for Boligselskabet Fjordparken Jimmy Frisenberg, beboere og samarbejdspartnere vil være tilstede, når byggeriet af 110 almene boliger i Schillers Parken i Nykøbing Falster skydes i gang mandag den 18. marts klokken 13.

Det skriver Boligkontoret Danmark i en pressemeddelelse.

– Spadestikket markerer en meget konkret milepæl i projektet. Når der opføres almene boliger er der en række procedure og godkendelsesprocesser, man skal igennem. De er klaret nu, og vi er mere end klar til, at der kan komme gang i byggeriet, udtaler Anita Ulrik Sørensen, direktør i Boligselskabet Fjordparken.

De 110 boliger kommer til at bestå af rækkehuse i to og tre plan og tre boligblokke på tre en halv etage med lejligheder. På etageblokkene bliver der opsat solceller i samme farve som tagbelægningen.

Der indrettes 45 boliger med to rum på godt 65 kvadratmeter og en månedlig husleje på 6.075 kroner og 49 boliger med tre rum på knap 80 kvadratmeter og en månedlig husleje på 7.416 kroner.

Læs også: Nye boliger på havnen i Nykøbing Falster på tegnebrættet

Ifølge Boligselskabet Fjordparken er der stor interesse for de kommende boliger på grunden mellem Industrivej og Gartnervej i Nykøbing Falster, hvor den gamle A. Schiller Maskinfabrik omdannes til et nyt boligkvarter.

– Der er en venteliste på 450 personer til Schillers Parken, og 300 af dem er aktive medlemmer. Så behovet er der tydeligvis, siger Anita Ulrik Sørensen.

Det er Kingo Karlsen, der står for jordarbejdet, og det ventes, at boligerne kan stå klar medio 2025.

Det samlede budget til byggeriet er på 235 millioner kroner og hovedentreprisen står Jönsson Enterprise for, mens arkitekt- og ingeniørvirksomheden Sweco er valgt til totalrådgiver på projektet.

Det almennyttige administrationsselskab Boligkontoret Danmark er valgt til byggeforretningsfører og Friis Andersen er byggeleder på udførelsen.

Læs mere om projektet her.