Frausinggaard er sat til salg igen. Herregården er sat ned i pris, så den nu koster 33 millioner kroner. Foto: Hekto&Co.
Frausinggaard er sat til salg igen. Herregården er sat ned i pris, så den nu koster 33 millioner kroner. Foto: Hekto&Co.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Efter omtrent et halvt års pause fra boligmarkedet er den jyske herregård Frausinggaard ved Kjellerup nord for Silkeborg igen sat til salg. Ejendommen blev sat til salg for fem dage siden. Denne gang med et nyt og noget lavere prisskilt. Det skriver boligmediet Boliga.

Det historiske herskabshjem, hvis hovedhus stammer helt tilbage fra 1875, er sat til salg for 33 millioner kroner, hvilket er 4,5 millioner kroner under den udbudspris, som den ramte markedet med tilbage i november 2021.

For den pris får du ifølge salgsmaterialet hos ejendomsmægleren Hekto&Co herregården med 350 kvadratmeter bolig og hele 112 hektar jord med flere huse og lader med hestefaciliteter.

“Bygningen fremstår med pudsede mure malet med hvid silikatmaling opført på en flot kampestenssokkel samt pålagt rødt vingetegl. Facaderne er bygget med tre frontkviste, samt takkede gavle som giver bygningen det karakteristiske udtryk”, skriver mægleren om hovedbygningen.

Frausinggaard ejes af selskabet Frausinggaard ApS ved Benedikt Engelbert Claas. Selskabet købte ifølge tingbogen ejendommen for knap 41 millioner kroner i februar 2019.

Hvis du kan ”nøjes” med selve herregården og 37 hektar – en tredjedel af det oprindelige, tilhørende jordareal – har du også mulighed for at købe den for 21 millioner kroner hos liebhavermægleren Lilienhoff, der også har fået Frausinggaard til salg.

Rabat på flere jyske herskabsejendomme

Ikke langt fra Frausinggaard er der rabat på endnu en jysk herskabsejendom; nemlig Lerbæk Gods nord for Vejle.

Den 300 år gamle ejendom, hvor både konger og Karen Blixen har betrådt gulvene, er nemlig for nyligt efter omtrent 11 måneder på markedet blevet sat 4,7 millioner kroner i pris, så det nu kan blive din for 54,8 millioner kroner.

Selve hovedhuset har 742 beboelige kvadratmeter og så følger der både en voldgrav og næsten 186 hektar jord med i handlen.

Lerbæk Gods er ifølge Boliga det næstdyreste boligudbud på det jyske marked lige nu, kun overgået af en prægtig hesteejendom udenfor på Ebeltoft på Djursland med over tusind kvadratmeterbolig og 28 hektar jord, der koster 63 millioner.

Se den historiske herregård Frausinggaard her.