FSB bygger to cirkelformede huse i træ med 42 almene boliger i Køge Nord Skovby. Visualisering: Peter Kjær Arkitekter.
FSB bygger to cirkelformede huse i træ med 42 almene boliger i Køge Nord Skovby. Visualisering: Peter Kjær Arkitekter.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Byrådet i Køge vedtog den 21. juni 2022 endeligt en nye lokalplan, som gør det muligt at opføre 42 almene boliger og 10 fritliggende huse eller dobbelthuse i Køge Nord Skovby. De fritliggende huse bygges på små grunde, så der kan bygges tæt.

Planen dækker et område på cirka to hektar, som grænser op til fredskov i øst samt en beskyttelseslinje omkring en fredet rundhøj og den kommende støjvold mod vest. Mod nord skal der senere planlægges for de næste etaper af nye boliger, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

– Med den nye lokalplan er der gjort klar til, at der udover de fritliggende huse kan opføres 42 nye almene boliger i forskellige størrelser og med en nytænkende arkitektur. Jeg er glad for, at arealet allerede er solgt til boligselskabet FSBs spændende projekt. Samtidig er det dejligt at se, hvordan Køge Nord Skovby stille og roligt forvandler sig fra en bar mark til en bydel med plads til mange forskellige slags mennesker og med et klart blik for fællesskab og bæredygtighed, siger Køges borgmester Marie Stærke (S) i pressemeddelelsen.

Tidligere på året blev arealerne til almene boliger solgt på baggrund af et skitseprojekt, som FSB har udarbejdet i samarbejde med Peter Kjær Arkitekter, Sted By og Landskab, Regnestuen og Ekolab.

De 42 boliger opføres i træ som to cirkler omkring et indre haverum. Der etableres 12 familieboliger i et plan på cirka 55-60 kvadratmeter og 30 familieboliger i to plan på 80-105 kvadratmeter. Huslejen kommer til at ligge på et sted mellem 6.000 kroner månedligt for de mindste boliger og godt 11.000 kroner månedligt for de største boliger.

Efter planen sættes byggeriet i gang i 2023, og boligerne ventes klar til indflytning i 2024.