BG CEM vil bygge kontor og siloer på Køge Havn

På Køge Havn vil BG CEM bygge fire siloer i beton kombineret med træ. Derfor er et lokalplanforslag blevet sendt i høring.

Køge Havn har modtaget en henvendelse fra BG CEM, som ønsker at etablere et anlæg med fire siloer til cement i Køge Havn.

Derfor har byrådet nu vedtaget et forslag til en ny lokalplan for et 9.000 kvadratmeter stort areal i den nordlige del af det nyanlagte erhvervshavneområde, Køge Unitterminal.

– Køge Havn er et attraktivt sted for mange virksomheder. Derfor udvikler vi også områderne på havnen, så de bliver tilpasset de relevante behov, udtaler borgmester i Køge, Marie Stærke (S), i en pressemeddelelse.

Lokalplanforslaget, som nu er sendt i høring, skal give mulighed for at opføre fire siloer i op til 40 meters højde. Siloerne skal udføres i beton kombineret med træ. Der kan ligeledes etableres en kontorbygning i tilknytning til siloanlægget.

Det bebyggede areal vil være på cirka 1.500 kvadratmeter, mens det bebyggede rumfang vil være på omkring 46.500 kubikmeter. Bebyggelsesprocenten for området vil være på 70 procent.

Vejadgang vil ske af henholdvis en indkørsels- og en udkørselsvej til lastbiler fra Arctic Kaj. Der anlægges en intern vej i området.

Store dele af havneområdet på unitterminalen er endnu ikke taget i brug, og opførelsen af siloerne er en del af realiseringen af området som havneområde.