Gefion Group køber Hillerød Posthus og bygger 300 mikrolejligheder

For 15 millioner kroner har Gefion Group købt Hillerød Posthus af PostNord. Der skal bygges 300 mikrolejligheder, men det gamle posthus bevares.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Gefion Group køber Hillerød Posthus og bygger 300 mikrolejligheder.
Gefion Group køber Hillerød Posthus og bygger 300 mikrolejligheder.

PostNord har netop solgt det tidligere Hillerød Posthus på Søndre Jernbanevej 28 klos op ad Hillerød Station til Gefion Group.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland, som har formidlet salget.

Administrerende direktør i Gefion Group, Thomas W. Færch, glæder sig over, at handlen til 15 millioner kroner er faldet på plads.

– Det har været et rigtig godt samarbejde og en rigtig god proces, som har fungeret upåklageligt med EDC Erhverv Poul Erik Bech og Stephen Bertelsen. Nu skal vi først og fremmest have en ny lokalplan på plads, og så snart den er i mål, vil vi begynde byggeriet af cirka 300 mikroenheder med et forventeligt boligareal på 9.605 kvadratmeter, som betyder, at lejlighederne bliver på 30-35 kvadratmeter på grunden, der har et areal på 6.554 kvadratmeter, udtaler han.

Han oplyser viderte, at der vil blive etableret cirka 87 parkeringspladser kombineret i en eksisterende kælder og på terræn, som primært bliver til de kommende beboere.

Hvis alt går efter planen står de kommende boliger klar til indflytning om 2-2,5 år.

– Vi glæder os til opgaven, og det bliver en gennemgående energirenovering. Vi kommer til at bevare og transformere den gamle, trætte postbygning og kommer til at bygge ovenpå den eksisterende struktur, så der i alt bliver fem etager med boliger. Vi etablerer også et inspirerende område til ophold mellem bygningerne og en stiforbindelse på tværs af grunden, så det bliver et helt nyt og spændende, udtryk, som vil møde folk ved stationen, udtaler Thomas W. Færch.

Ifølge Stephen Berthelsen, partner, EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland, har der været stor interesse for projektet.

– Det bliver godt for Hillerød Kommune, da projektet er lige ved stationen, så det er nemt at komme frem og tilbage. Samtidigt har byen brug for mindre boliger til studerende og enlige, da meget af det som ellers bygges, er familieboliger, udtaler han.

– Micro Living er en populær boligform, og vi har været involveret i en række af disse projekter på landsplan med stor opmærksomhed og efterspørgsel, så det forventer vi også her i Hillerød. Boligtyperne er allerede efterspurgt og vurderes attraktive for mange i Hillerød. Blandt andet på grund af byens adskillige store virksomheder, supersygehuset, uddannelsesinstitutioner med videre.

Efterspørgsel på små boliger

Gefion Group køber Hillerød Posthus og bygger 300 mikrolejligheder.
Gefion Group køber Hillerød Posthus og bygger 300 mikrolejligheder.

Postkontoret blev indviet i 1976 og blev samme år præmieret af Hillerød Kommune. Bygningerne har stået tomme siden 2018, hvor PostNord flyttede, så ejendommen bærer præg af manglende vedligeholdelse og brug.

– Micro Living-konceptet betyder, at det er boligtyper og størrelser til “Young professionals” og andre, der ønsker en mindre bolig til en overkommelig husleje. Mange lejere især unge og singler ønsker et mindre antal kvadratmeter, hvor de til gengæld deler fællesområder og aktiviteter med naboerne, så udgifterne mindskes og mulighederne for mere attraktive fællesområder øges, udtaler Thomas W. Færch.

– Beboerne får en lejlighed, der er optimeret ned til mindste detalje, så de ikke spilder kvadratmeter. Micro Living taler ind i tidens trend med ESG og bæredygtighed, hvor mange ønsker at bidrage til den grønne omstilling ved at bo mindre, så CO2-aftrykket mindskes.

– Det er også muligt at etablere et antal af boligerne som deleboliger, hvor beboerne har egen privat bolig, men deles om badeværelse og entre. Det er alt sammen med til at styrke de sociale relationer i ejendommen og giver mulighed for en endnu mere effektiv og prisvenlig bolig.

Gefion Group vil genanvende den eksisterende postbygning og tilføjelser og nybygning er baseret på trækonstruktioner.

Projektets klimapåvirkning (LCA) vil ifølge Gefion Group give en markant lavere CO2-udledning i forhold det gældende krav på 12 kilo CO2-ækvivalenter per kvadratmeter per år.