HusCompagniet tager hul på nyt boligområde i Skævinge

I løbet af sommeren går HusCompagniet i gang med byggemodningen, så byggeriet af de første nye boliger i området mellem Ny Harløsevej og Borupvej i Skævinge kan gå i gang i slutningen af 2024.

I november 2023 kunne Dansk Byudvikling afsløre, at HusCompagniet står bag et projekt med yderligere 94 boliger omkring Dyremosegård ved Skævinge.

Nu oplyser husbyggeren i en pressemeddelelse, at byggeriet af de kommende boliger mellem Ny Harløsevej og Borupvej snart sættes i gang.

Projektet bliver udviklet i tre delområder, der kommer til at bestå af gårdhavehuse og dobbelthuse på cirka 130 kvadratmeter, der sælges som ejerboliger, samt 49 rækkehuse på 85 kvadratmeter og 100 kvadratmeter, der bliver udbudt til lejeboliger.

Mens HusCompagniet står for byggeriet og salget af ejerboligerne i området, så er det ejendomsudviklerne Jesper Vissing og Jeppe Schønfeld, der gennem selskabet anpartsselskabet Dyremosegård Park står bag projektet med lejeboliger, som HusCompagniet dog også står for opførelsen af.

Dyremosegård Park, som området med lejeboliger kommer til at hedde, kommer til at bestå af rækkehuse i et plan med reference til den firlængede gård, der oprindeligt lå på grunden.

Jesper Vissing og Jeppe Schønfeld står allerede bag boligområdet Dyremosegård Have i Skævinge.

– Vi har oplevet en fin interesse for det første rækkehusprojekt, vi overtog fra HusCompagniet i Skævinge for cirka to år siden, og vi har appetit på mere i området, udtaler Jesper Vissing, direktør i Dyremosegård Park.

– Det nye projekt bliver attraktivt for flere aldersgrupper, der får mulighed for at bo i mindre, energioptimerede og lyse rækkehuse med blandet arkitektur og adgang til fælles aktiviteter i det kommende store orangeri, der er anlagt med respekt for områdets historie.

Mere vækst i Skævinge

Der har været en tæt og god dialog mellem HusCompagniet og Hillerød kommunen i forbindelse opkøb af grunden og den efterfølgende lokalplanproces, der skal bane vejen for det nye boligområde i Skævinge, fortæller Christopher Tranæs, projektudviklingsdirektør i HusCompagniet.

– Nu glæder vi os til at komme i gang, og se det nye område skyde op, udtaler Christopher Tranæs.

Gennem de seneste ti år er Skævinge vokset med godt 300 indbyggere i alt. Aktuelt bor der 2.860 indbyggere i stationsbyen mellem Hillerød og Frederikssund.

– Skævinge er en aktiv by, som skaber mange gode fællesskaber, og det er dejligt, at endnu flere familier får mulighed for at slå sig ned der. Med flere boliger opnår vi mere af det, vi gerne vil for Skævinge. Både fritidsliv og handelsliv kan få glæde af nye indbyggere, udtaler borgmester i Hillerød Kommune, Kirsten Jensen (S).

Ifølge Martin Ravn-Nielsen, administrerende direktør i HusCompagniet, viser HusCompagniet viser med boligområdet i Skævinge virksomhedens styrke i kombinationen af en stærk B2C og B2B- forretning.

– Vi er fast besluttet på at være den foretrukne samarbejdspartner for både private, der drømmer om et nybygget hus og for professionelle investorer i hele landet. Vores B2B-afdeling skiller sig ud på markedet ved at fokusere på rækkehusbyggeri, hvor vi i høj grad også kan trække på vores 50-årige erfaring i opførelsen af enfamiliehuse, understreger Martin Ravn-Nielsen.

Byggemodningen af første delområde forventes at begynde allerede denne sommer, hvis alle nødvendige tilladelser er på plads. Selve byggeriet sættes efter planen i gang i slutningen af 2024. De første boliger forventes at stå klar til indflytning i løbet af 2025 .

Interesserede købere, der ønsker at eje et rækkehus, har allerede nu mulighed for at skrive sig op på en interesseliste gennem HusCompagniet, ligesom interesserede i lejeboligerne kan skrive sig op på en interesseliste hos Lars Wilkens fra Home i Skævinge.