I februar 2023 rundede Heimstaden Danmark de 20.000 boliger i porteføljen.  Ejendomsselskabet med hovedkvarter i Malmö er repræsenteret i 53 af de danske kommuner, lyder det i en pressemeddelelse.

Heimstaden købte de første danske boliger i 2014 og har ikke kigget sig tilbage siden. I begyndelsen havde selskabet primært sigtekornet rettet mod boligmarkedet i København, men nu er der Heimstaden-boliger i det meste af Danmark. Dermed er Heimstaden Danmarks største private boligudlejer.

– Det er ikke uden en vis nordjysk stolthed, at vi kan fejre, at vi har passeret de 20.000 boliger. Det er en imponerende bedrift af vores mange dygtige medarbejdere landet rundt. Uden dem kunne vi ikke tilbyde danskerne tilgængelige og tidssvarende boliger i alle prisklasser og til alle behov, siger administrerende direktør i Heimstaden Danmark, Michael Byrgesen Hansen, i meddelelsen.

Heimstadens vækstrejse har været kendetegnet ved historisk store transaktioner med overtagelsen af mere end 6.000 boliger med Niam-porteføljen i januar 2021 som den absolut største enkelstående handel.

Administrerende direktør i Heimstaden Danmark, Michael Byrgesen Hansen. Foto: PR.
Administrerende direktør i Heimstaden Danmark, Michael Byrgesen Hansen. Foto: PR.

Væksten har ligeledes betydet, at Heimstaden Danmark indenfor de sidste fem år er vokset fra en snes medarbejdere til omkring 300 medarbejdere fordelt over hele landet.

– Samtidig med at vi er vokset, har vi også udviklet os som virksomhed og branche. Jeg oplever langt mere kundefokus i branchen, der er fart under digitaliseringen og den grønne omstilling bliver taget alvorligt. 20.000 boliger er en vigtig milepæl for Heimstaden Danmark, og sikkert med mange flere i fremtiden, udtaler Michael Byrgesen Hansen.

Heimstaden er et af Europas største boligejendomsselskaber med cirka 160.000 lejeboliger i ti lande og en ejendomsportefølje med en værdi på svimlende 236 milliarder kroner. Selskabet er noteret på Nasdaq First North Growth Market.

Selskabets danske portefølje omfatter omkring 75 ejendomme. Per 31. december 2022 var værdien af den danske portefølje opgjort til omkring 50 milliarder kroner.