Hercules Fundering skaber fundament for nyt hotel i Aarhus

NCC’s funderingsenhed, Hercules Fundering, er kommet godt fra start med fundamentet til nyt hotel på Aarhus Ø. Hotellet er tegnet af BIG.

NCC indgik for et par måneder siden totalentreprisekontrakt om at bygge et BIG designet Scandic-hotel på Aarhus Ø til cirka 1,3 milliarder kroner med selskabet Bassin 7 Erhverv, som er ejet af Anders Holch Povlsen, Rune Kilden & Stine Hindby.

Som en naturlig del af totalentreprisen bringer NCC flere kompetencer i spil og trækker i første omgang på interne kræfter i virksomhedens funderingsenhed. Det skriver totalentreprenøren i en pressemeddelelse.

– I Hercules glæder vi os over endnu en gang at skulle samarbejde med kollegerne i NCC og til at bidrage til et af de helt store og ikoniske projekter i Aarhus, siger Dirch Christian Hald, projektchef i Hercules Fundering under NCC Infrastructure.

Siden påske har Hercules Fundering derfor kørt på med de store rambukke på byggepladsen for at skabe et solidt fundament for det kommende hotelbyggeri. Der er tale om flere end 1000 pæle i både stål og beton, som rammes ned i jorden. Pælene har en længde på op til 26 meter, og de skal tilsammen sikre fundamentet for det cirka 37.000 kvadratmeter store hotel, der vil fordele sig på 18 etager.

– Vi kender området rigtigt godt og er specialiserede i at udføre omfattende funderingsopgaver i bynære områder som her i Aarhus Ø, siger Dirch Christian Hald.

LÆS OGSÅ: LOKALPLAN FOR 300 NYE BOLIGER PÅ AARHUS Ø LADER VENTE PÅ SIG

Senest har Hercules Fundering stået for etableringen af byggegruben i forbindelse med opførelsen af det cirka 40.000 kvadratmeter store bolig- og erhvervsbyggeri Nicolinehus, der ligger et stenkast fra det nye hotel.

På byggepladsen ved Bassin 7 forventer Hercules Fundering at have slået den sidste pæl i jorden inden sommerferien. Derefter går turen videre til Universitetsparken, hvor funderingsarbejdet fortsætter på anden etape af den nye parkeringskælder.

Hotelbyggeriet dækker samlet et areal på cirka 37.000 kvadratmeter, hvoraf cirka 16.000 kvadratmeter vil være kontorlokaler.

Hotellet indrettes med 342 værelser samt et wellnessområde på i alt cirka 2.000 kvadratmeter fordelt på 15., 16. og 17. etage med udsigt over både byen og Aarhusbugten, en skybar på 18. etage, restauranter, butikker, en café, et konferencecenter og tagterrasser på 5. og 6. etage. Desuden etableres parkeringskælder med et samlet areal på cirka 8.600 kvadratmeter fordelt på to etager.

Udover tegnestuen BIG, der står for det overordnede projekt og landsskabsarkitekturen, har projektet Rambøll som rådgivende ingeniører og Moe som brandingeniører.

Indretningsarkitekterne Stylt står for indretningen af hoteletagerne, wellnessområdet og restauranter.

Her kan du se, hvordan hotellet kommer til at se ud.