NCC bygger BIG-designet Scandic-hotel på Aarhus ø

NCC skal bygge et BIG-designet Scandic-hotel på Aarhus Ø. Bassin 7 Erhverv ved Anders Holch Povlsen og Kilden & Hindby står bag projektet til 1,3 milliarder kroner.

NCC har indgået totalentreprisekontrakt om at bygge et BIG-designet Scandic-hotel på Aarhus Ø til cirka 1,3 milliarder kroner. Totalentreprisekontrakten er indgået med selskabet Bassin 7 Erhverv, som er ejet af Anders Holch Povlsen samt Kilden & Hindby. Det skriver NCC i en pressemeddelelse.

Ifølge totalentreprenøren er det tale om et såkaldt wellness-hotel, og det bygges helt ud til vandet ved Bassin 7. Hotellet får 342 værelser og cirka 16.000 kvadratmeter kontorer, og bliver på i alt 37.000 kvadratmeter plus 8.600 kvadratmeter parkeringskælder i to etager.

Hotellet er tegnet af tegnestuen BIG-Bjarke Ingels Group. Operatør på hotellet bliver Scandic, som for første gang i Danmark skal operere hotellet som et ”signaturhotel”, der karakteriseres af et unikt design og identitet, en forbedret hoteloplevelse, samt et individuelt hotelnavn. Scandic skal også betjene husets kontorlejere og drive konferencecenter.

NCC bygger BIG-designet Scandic-hotel på Aarhus ø.
NCC bygger BIG-designet Scandic-hotel på Aarhus ø.

– Det er ikke mange gange i ens karriere, at man får lov til at være med til at realisere et hotel, der er ekstraordinært på så mange måder. Aarhus får nu et helt særligt hotel med liv og stemning både inde i bygningen og uden på den, siger Søren Faerber, direktør for Scandic i Danmark.

Hotellet vil indeholde skybar på 18. etage, restauranter, butikker, taghave og Aarhus’ første storskala wellness på cirka 2.000 kvadratmeter.

En særlig udfordring i udviklingen af projektet har været, at bygherre og hoteloperatør har ønsket at give gæsterne en ekstraordinær oplevelse og har placeret wellnessområdet på 15., 16. og 17. etage med udsigt over både byen og Aarhusbugten. BIG derfor formet bygningen med en stor udvendig trappe, så man udvendigt på bygningen kan gå helt op i toppen.

NCC bygger BIG-designet Scandic-hotel på Aarhus ø.
NCC bygger BIG-designet Scandic-hotel på Aarhus ø.

– Det er en god dag, og jeg er stolt af, at vi har fået denne ordre. Bygherre og arkitekt er kommet med et virkeligt spændende og helt ekstraordinært hotelprojekt, udtaler Mogens Nielsen, der er direktør i NCC Building Vest, i meddelelsen.

– Det er stort og krævende, og det er netop noget af vores styrke, at vi har kompetencerne og størrelsen til at håndtere sådan et projekt. Vi har været involveret allerede i de tidlige faser, og det lover godt. Nu glæder vi os til at komme i gang med byggeriet.

NCC bygger BIG-designet Scandic-hotel på Aarhus ø.
NCC bygger BIG-designet Scandic-hotel på Aarhus ø.

Udover Tegnestuen BIG, der står for det overordnede projekt og landsskabsarkitekturen, har projektet Rambøll som rådgivende ingeniører, MOE som brandingeniører.

Arkitektfirmaet Stylt står for indretningen af hoteletagerne, wellnessområdet og restauranter.

Arbejdet begynder i april 2023 og forventes afsluttet i september 2026, hvorefter hotellet kan åbne.