NCC har afleveret Nicolinehus til Bricks

NCC har netop afleveret Nicolinehus til bygherren Bricks. Ejendommen rummer både boliger, kontorer, butikker, restauranter og en markedshal.

Bricks har fået overdraget nøglerne til Nicolinehus på Aarhus Ø. Bygningen har kostet lige omkring en milliard kroner at bygge, og den er blevet afleveret to uger før tid af NCC. Det oplyser entreprenøren i en pressemeddelelse.

– Jeg er simpelthen så glad for Nicolinehus. Det er en juvel i vores portefølje af byggerier, og vi flytter nu også vores egne kontorer ind i bygningerne. Samarbejdet med NCC har været forbilledligt, og faktisk det bedste vi har haft med nogen entreprenør. Jeg håber brugerne, beboerne og de erhvervsdrivende bliver lige så glade for Nicolinehus, siger direktør Martin Busk fra Bricks.

Byggeriet af Nicolinehus begyndte i september 2019 og rejser sig nu henholdsvis 11 og 16 etager. Projektdirektør Henrik Korr fra NCC har været med lige fra begyndelsen.

– Nu, hvor vi står og kigger på det færdige Nicolinehus og tænker på forløbet, så vil jeg da godt sige, at det har været en fornøjelse, og jeg er stolt af resultatet. Jeg vil gerne sige tak til Bricks for opgaven, og samtidig vil jeg sende en tak til alle håndværkerne og vores samarbejdspartnere for et rigtigt godt arbejde og ikke mindst samarbejde, siger Henrik Korr.

Ifølge NCC har byggeriet hele vejen igennem været meget effektiv. Alle teglfacadeelementerne er produceret på fabrik, og vinduerne er monteret på elementfabrikken således, at facaderne blev færdige i takt med, at bygningerne skød op. Det har reduceret mængden af affald, mindsket materialespild og givet et bedre arbejdsmiljø.

Nicolinehus er tegnet af Aart Architects, der har hentet inspiration i midtbyens gamle karréer med deres karakteristiske og robuste røde teglsten. Mellem de to trekantede bygninger er der indrettet fælles gårdhave, nord for byggeriet er en offentlig aktivitetsplads, og både terræn og terrasser er beplantet.

Bygherrerådgiver er Niras, ingeniørerne er fra Rambøll og landskabsarkitekten er Schønherr.

Fakta om Nicolinehus

Ejerlejligheder: 181 styk
Gæsteboliger (til ejerlejlighederne): 2 styk
Lejelejligheder: 60 styk

Der er i alt 451 parkeringspladser fordelt på de to kælderniveauer.

Kontorer: cirka 6100 kvadratmeter

Samlet er byggeriet på cirka 64.000 kvadratmeter

Butikker:
Aarhus Ø Apotek
De 4 Årstider (blomsterbutik)
Føtex
Danbolig
Frisør Haarfrüd
Chas E.

Restauranter:
Monk (café/kaffebar)
Letz Sushi
Melværk

Stueetagen i den nordlige bygning kommer til at indeholde en markedshal med 17 stader, der serverer lokalproducerede mad- og drikkevarer af høj kvalitet.

Kilde: NCC.