Hanne Ullum, vicedirektør i Bygherreforeningen, og Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening. Foto: PR.
Hanne Ullum, vicedirektør i Bygherreforeningen, og Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening. Foto: PR.

Med omkring 7.500 lejemål er Himmerland Boligforening blandt Jyllands største almene boligorganisationer. Boligforeningen med base i Aalborg har nu underskrevet en samarbejdsaftale med Bygherreforeningen med henblik på at sikre, at der kommer flere lærlinge på byggepladserne. Det skriver den boligforeningen i en pressemeddelelse.

– Vil vi blive ved med at have kvalificerede medarbejdere i byggeriet, er det nødvendigt, at vi som bygherrer aktivt medvirker til, at der bliver uddannet unge, der kan tage over på arbejdsmarkedet, når de ældre holder op, udtaler direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Det overordnede formål med samarbejdsaftalen er at sikre, at der bliver uddannet mindst 14 procent lærlinge på byggesager administreret af Himmerland Boligforening, fremgår det.

– Vi ved, at Himmerland Boligforening allerede prioriterer at tage unge ind i egen organisation og det er særdeles glædeligt. Men det er også vigtigt, at sikre fremtidens byggeri ved at få flere lærlinge på de konkrete byggerier, udtaler Hanne Ullum, der er vicedirektør i Bygherreforeningen.

I forbindelse med samarbejdsaftalen har Himmerland Boligforening valgt at tage udgangspunkt i renoveringen af en række afdelinger i Aalborg Vestby. Her viser de seneste fire opgørelser, at der i gennemsnit er 25 procent lærlinge blandt de beskæftigede på projekterne.

– Det er al mulig grund til at rose vores samarbejdspartnere for dette særdeles flotte tal – og at det faktisk ikke kun er periodisk, vi ser, at det er så højt. Vi vil dog ikke hvile på laurbærrene, men gøre alt hvad vi kan, for at denne positive tendens bliver fastholdt og breder sig til andre af vores projekter, udtaler Ole Nielsen.

Himmerland Boligforening har i egen organisation aktuelt tre gartnerlærlinge, 10 unge i lære som ejendomsserviceteknikere, en økonomielev, fem studiemedhjælpere i reception og administration, 10 mentorer og en praktikant i økonomiafdelingen.

– Disse tal betyder, at det netop nu er 12 procent af vores fuldtidsansatte, der er under uddannelse. Dertil kommer så 16 studerende, der er tilknyttet i studiejob eller praktik, og lægger vi det hele sammen, er over 22 procent af alle med tilknytning til Himmerland Boligforening under uddannelse, siger Ole Nielsen.