Jorton med utilfredsstillende resultat trods stigende omsætning

Jorton har netop offentliggjort årsrapporten for 2021. Den byder på en stigende omsætning, men resultatet betegnes ikke som tilfredsstillende.

Jorton har netop offentliggjort årsrapporten for 2021, der byder på en stigning i omsætningen på 12,8 procent, så den nåede 1,25 milliarder kroner. Det endelige resultat landede i 2021 på 9,6 millioner kroner mod knap 29 millioner kroner året før.

Selvom Jortons administrerende direktør, Allan Harbo, ikke er tilfreds med resultatet påpeger han i en pressemeddelelse, at Jorton står et rigtig godt sted takket være en flot ordrebeholdning og udvidelsen med en ny afdeling i Hjørring.

– Vores resultat er påvirket af to konkrete byggesager, hvor henholdsvis en bygherre og underentreprenør er gået konkurs under projektets opførelse. Det har medført betragtelige tab, men viser samtidig, at Jorton i dag har styrken til at overkomme byggeriets uforudsigeligheder, når vi trods sådanne sager ender med sorte tal på bundlinjen, udtaler Allan Harbo.

Med den nye afdeling i Hjørring har det aarhusianske entreprenørselskab, som efterhånden har 90 år på bagen, fået opbygget en pipeline af byggeprojekter i det nordjyske. Det gælder eksempelvis en omfattende udvidelsen af vandlandet i feriecentret i Skallerup Seaside Resort nord for Lønstrup.

– At være lokalt til stede er en vigtig del af vores strategi og succes, hvilket også var grundlaget for vores seneste udvidelse med et kontor i Hjørring. Vi er blevet taget godt imod i byen og oplandet og aktivitetsniveauet har fra begyndelsen været flot, udtaler Allan Harbo.

– Foruden vores nye kontor i Hjørring har vi gennem 2021 også styrket vores tilstedeværelse på Sjælland og Fyn, hvor aktiviteten har været stødt stigende. Det har blandt andet resulteret i, at vi skal opføre et stort boligbyggeri for PFA i Slagelse og en administrationsbygning for den odenseanske medicinalvirksomhed Orifarm.

Jorton har desuden fået rustet organisationen til at kunne varetage store projekter, der går efter den efterhånden eftertragtede DGNB-certificering.

– Mest markant er nok opførelsen af Danmarks største plastsorterings- og genanvendelsesanlæg i Esbjerg for Quantafuel, der kommer til at vende op og ned på, hvordan plastik genbruges og sorteres i Danmark, forklarer Allan Harbo.

Jortons ordrebeholdning udgør ved indgangen til 2022 i alt 1,6 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 13 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år. Af den samlede ordrebeholdning er 1,1 milliarder kroner til udførelse i 2022, svarende til en vækst på 1,5 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år.

– Vores forventning til aktivitetsniveauet for 2022 ligger hertil i størrelsesordenen 1,3 milliarder kroner og et positivt resultat på 30 millioner kroner, afslutter Allan Harbo.

Jorton blev etableret i 1932 af arbejdsløse jord- og betonarbejdere, som tog kampen op i en krisetid og skabte Jord- og Betonarbejdernes Kooperative Forretning. I 2020 beskæftigede Jorton i gennemsnit 441 medarbejdere.