Kendt fra Løvens Hule: Digital ejendomsmægler vækster 300 procent, men fortsætter underskud

Målt på på antallet af boliger til salg er forretningen vokset med 300 procent, men Estaldo må notere sig, at underskuddet også vokser.

Bruttofortjenesten faldt en smule fra 1,63 millioner kroner i 2021 til 1,53 millioner kroner hos den digitale ejendomsmægler Estaldo. På bundlinjen ser det værre ud. Resultatet før skat lød i 2022 på -6,6 millioner kroner mod -3,5 millioner kroner.

Direktør i og medstifter af Estaldo, Jakob Neua Nørgaard, ser dog positivt på årsrapporten. Udover røde tal på bundlinjen gemmer den på flere lovende tendenser, lyder det i en pressemeddelelse fra den digitale ejendomsmægler, der er kendt fra DR-programmet Løvens Hule.

– Vi er godt tilfredse med årets resultat, det er præcis som planlagt, udtaler han.

– Vi har vækstet forretningen cirka 300 procent, når man måler på antallet af boliger til salg, og den vækst formår vi uden at vækste synderligt på teamet, som omkostningsmæssigt kun stiger med 50 procent, lyder det fra Jakob Neua Nørgaard.

Den nordjyske virksomhed lancerede deres digitale ejendomsmæglerløsning i starten af 2020. Drømmen er at revolutionere ejendomsmæglerbranchen gennem digitale løsninger til fordel for forbrugeren.

Jakob Neua Nørgaard peger netop på udviklingen af egne IT-løsninger som en primær baggrund for forretningens vækst.

– Vi udvikler en langt mere smidig oplevelse for vores kunder, som selvfølgelig også gør tingene mere effektive for os selv.

Estaldo fik i starten af 2022 sat ekstra vind i sejlene og blev for alvor landskendte, da de deltog i programmet Løvens Hule på DR1. Hos Jan Lehrmann, som investerede gennem Løvens Hule, er der også tilfredshed at spore.

– Estaldo er i gang med at ændre vilkårene på boligmarkedet og jeg er imponeret over den værdi, som de formår at skabe for deres kunder. Jeg er overbevist om at fremtiden for ejendomsmæglere er digital og her har Estaldo allerede et godt forspring, udtaler han.

Virksomheden havde til hensigt at afslutte året med 500 boliger til salg, men måtte se sig slået på målstregen, da de ved årets afslutning blev ramt af en opbremsning på boligmarkedet, der skabte udfordringer i branchen, oplyses det. Virksomheden endte med at have 451 boliger til salg.

Den digitale ejendomsmægler, Estaldo. Foto: PR.
Den digitale ejendomsmægler, Estaldo. Foto: PR.

Virksomheden beskæftiger i dag 20 medarbejdere, og målt på antallet af udbudte boliger har Estaldo i dag erobret 1 procent af det danske boligmarked.

– Med tanke på at der er omkring 1.500 ejendomsmæglerbutikker med cirka 6.000 ansatte i Danmark, så er vi enormt stolte af, hvad vi opnår med kun 20 kollegaer og blot tre år på markedet, siger Jakob Neua Nørgaard.

Han drømmer om at udvide forretningen til udlandet, hvor nye digitale løsninger på boligmarkedet også begynder at vinde indpas. Indtil videre holdes fokus dog på at skabe yderligere vækst i Danmark.

– Lige nu fokuserer vi at vækste her i Danmark, her er stadig masser af boligejere som fortjener at spare tusindevis af kroner på deres boligsalg.

Virksomhedens egenkapital udgjorde per 31. december 2022 godt og vel 10 millioner kroner.