Danske Kran-Kompagniet sælger 70 procent af virksomheden til Nordic Crane. Fra venstre ses her Morten Heli-Hansen, Harald Kynningsrud, Mikkel Eriksen, Casper Petersen, Morten Eriksen og Pål Kynningsrud. Foto: PR.
Danske Kran-Kompagniet sælger 70 procent af virksomheden til Nordic Crane. Fra venstre ses her Morten Heli-Hansen, Harald Kynningsrud, Mikkel Eriksen, Casper Petersen, Morten Eriksen og Pål Kynningsrud. Foto: PR.

Brødrene Morten Eriksen og Mikkel Eriksen stiftede med deres gode kammerat Casper Petersen Kran-Kompagniet for mere end 10 år siden. Den nordsjællandske virksomhed er siden vokset fra iværksættervirksomhed til ISO-certificeret selskab. Nu sælger de 70 procent af virksomheden til norske Nordic Crane, fremgår det af en pressemeddelelse.

– Vi har haft 10 rigtig gode år med masser af succes, men skal vi vokse og kunne byde ind på de helt store opgaver i Danmark, skal vi have en større volumen. Derfor er et samarbejde med Nordens største kranvirksomhed optimalt for os,siger Morten Eriksen, medejer af Kran-Kompagniet.

For Nordic Crane bliver opkøbet det første skridt ind på dansk marked. Virksomheden blev etableret i Norge og er i dag førende inden for mobilkraner, lastbilkraner og transporttjenester med over 350 maskiner i Norge og Sverige. Planen er nu, at tage en større markedsandel af det danske marked, og virksomheden vil fremover løfte flere opgaver, også for de helt store spillere i den danske byggebranche

– Kran-Kompagniet er en solid virksomhed, der er veletableret i Danmark. Vi har længe ledt efter en samarbejdspartner i Danmark, og i Kran-Kompagniet har vi fundet et godt match. Vi ser nu frem til det danske eventyr, der venter derude, siger Morten Heli-Hansen, direktør i Nordic Crane.

Købsaftalen træder i kraft fra dags dato. Kran-Kompagniet vil fremover indgå under Nordic Crane, men fortsat være under ledelse af Casper Petersen, Morten Eriksen og Mikkel Eriksen i de danske afdelinger på Sjælland og Jylland.

– Aftalen markerer en milepæl, da Nordic Crane nu er repræsenteret i hele Skandinavien, siger Pål Kynningsrud, administrerende direktør i Kynningsrud-koncernen, som ejer Nordic Crane.

Kran-Kompagniet havde i 2021 en bruttofortjeneste på 39,7 millioner kroner og et overskud før skat på 8,6 millioner kroner. Selskabet havde gennemsnitligt 26 medarbejdere i 2021. Kran-Kompagniet har base i Kvistgård i Helsingør Kommune.