AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Ferie i et lejet feriehus i Danmark er tilsyneladende mere eftertragtet end nogensinde før. Også selv om sommerferier i Danmark sjældent er de varmeste. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Home.

Ejendomsmæglerkæden henviser til nye tal fra Danmarks Statistik. Ved udgangen af november 2023 var der 249.000 bookede husuger for 2024. Det er en stigning på 41.000 uger sammenlignet med samme tidspunkt året før, lyder det.

Ifølge Danmarks Statistik er der tale om det højeste antal bookede husuger for det kommende år, der har været ultimo november.

Boligmarkedsanalytiker Henrik Hauthorn Jensen fra Home påpeger, at det gør det muligt at få et godt tilskud til udgifterne, hvis man har, eller gerne vil have, et sommerhus.

– Der er gyldne muligheder for at leje sit sommerhus ud i øjeblikket – mange udlejningsbureauer mangler huse i kataloget, udtaler han.

– Med nogle ugers udlejning i de perioder, hvor man alligevel ikke selv bruger sommerhuset, kan man sikre sig et pænt tilskud til udgifterne ved at eje et sommerhus, vurderer Homes analytiker.

Og det gælder sådan set uanset, hvor det ligger eller hvilken størrelse, det har. Der er kunder til det hele, lyder det fra sommerhusudlejningsbureauet Sol og Strand.

– Ferie i et lejet sommerhus i Danmark har bidt sig fast hos danskerne – fra at være en nødløsning for mange under Corona-pandemien, lyder det fra kommerciel chef Nicolai J. Nissen.

Der er kunder til alle typer sommerhuse, fortæller han videre. Derfor ligger lejeindtægterne også i spændet fra 2.000 og op til 50.000 kroner per uge.

LÆS OGSÅ: NYE SOMMERHUSE VED NYMINDEGAB ET SKRIDT NÆRMERE

Det mest populære lejeniveau blandt sommerhusgæsterne ligger på 5.000-9.000 kroner i ugentlig leje opgjort på landsplan i højsæsonen, der ifølge Sol og Strand ligger i perioden fra uge 29-36.

Ud over Corona er det ifølge Home og udlejningsbureauet også klimaforandringer, der har fået danskernes – og også turister fra andre landes – lyst til sommerhusferie i Danmark til at blomstre.

– Temperaturerne i Sydeuropa er steget de seneste år, og 35-40 grader er simpelthen for varmt for mange, så især flere tyskere men også hollændere ønsker sig en mindre “hot” sommerferie i Danmark, siger Henrik Hauthorn Jensen fra Home.

Statistikken viser, at det især er månederne rundt omkring højsæsonen – juni og september – samt påskemåneden marts, der har de største stigninger sammenlignet med sidste år.

Skattefradraget ved sommerhusudlejning er sat op for 2024

Du kan i 2024 få et skattefrit fradrag på 46.100 kroner, mod 44.500 kroner i 2023, hvis du udlejer dit sommerhus gennem et bureau eller for eksempel Airbnb.

Det vil med andre ord sige, at de første 46.100 kroner er skattefrie. Af indtjeningen over 46.100 kroner, er der et skattefrit fradrag på 40 procent.

Kilde: Skat/Home.

Tilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling