Markant stigning i efterspørgslen på egetræsdøre

Hos dørproducenten Swedoor oplever man en stigende tendens til, at danskerne vælger egetræsdøre til hjemmet. Salget af egetræsdøre er steget med 14 procent i 2022.

I mange år har egetræ været danskernes fortrukne materialevalg, og intet tyder på, at denne tendens er på vej til at stoppe – tværtimod. Kigger man blandt andet på salget af døre i egetræ, er efterspørgslen højere end nogensinde før.

Sådan lyder erfaringerne fra Swedoor, der har oplevet en markant vækst i salget af egetræsdøre. Det skriver den danske byggematerialeproducent i en pressemeddelelse.

– Vi kan uden tvivl mærke, at mange danskere har fået øjne op for naturlige materialer i indretningen, som man især kender fra 70’ernes byggestil. Helt konkret har vi det seneste år oplevet en stor efterspørgsel på vores sortiment af egetræsdøre, hvor der har været en markant vækst, udtaler Hauke Thiessen, som er salgsdirektør hos Swedoor i Danmark.

Egetræsdør fra Swedoor. Foto: PR.
Egetræsdør fra Swedoor. Foto: PR.

– Udover at vi oplever en stor interesse for vores udvalg af egetræsdøre, kan vi også se, at vores egetræsdøre er blandt de produktserier, hvor salget er steget mest.

– Kigger vi på den samlede udvikling for alle vores egetræsdøre, er salget steget med hele 14 procent fra 2021 til 2022 – mens salget af egetræsdøre i vores produktserie Superior er steget med 51 procent, som er den produktserie med den største stigning. Derved tegner der sig et helt tydeligt billede af, at egetræ i stigende grad er et populært materialevalg blandt danskerne, når det kommer til døre.

Swedoor råder i dag over fabrikker i hele Norden, som har en samlet produktionskapacitet på mere end 50.000 karme og døre til det skandinaviske marked hver uge.

Egetræsdør fra Swedoor. Foto: PR.
Egetræsdør fra Swedoor. Foto: PR.

Ifølge salgsdirektøren forventer man, at den høje aktivitet på salget af egetræsdøre fortsætter de kommende måneder.

– Vi glæder os naturligvis over den store efterspørgsel på egetræsdøre, hvor der foreløbigt er intet, som tyder på, at interessen vil ophøre.

– Men hos Swedoor er vi samtidig også meget bevidste om, at egetræ er en truet træsort, hvilket gør det utroligt vigtigt at vælge FSC- eller PEFC-mærket, som er en sikkerhed for ansvarlig skovdrift og bæredygtigt tømmer, forklarer Hauke Thiessen.

Swedoor understreger, at alle producentens døre lever op til EU’s tømmerforordning, som trådte i kraft i 2013 med målet om at bekæmpe handlen med ulovligt fældet træ.