Strømsø Park er et af projekterne som LINK Arkitektur arbejder med nu, og hvor ambitionen er at skabe en levende bydel i en grøn kontekst.
Strømsø Park er et af projekterne som LINK Arkitektur arbejder med nu, og hvor ambitionen er at skabe en levende bydel i en grøn kontekst.

LinK Arkitekturs norske moderselskab Multiconsult bliver majoritetsejer i A-Lab. Multiconsult overtager 70 procent af ejerskabet i arkitektvirksomheden, fremgår det af en pressemeddelelse.

– A-Lab er dygtige arkitekter og udviklere, og lå øverst på Links liste over potentielle samarbejdspartnere. Link og A-Lab repræsenterer to stærke arkitektmiljøer. Med hver deres specialer vil vi sammen tilføre kundskab og kapacitet til at bidrage til den grønne omstilling. Målet er at optimere potentialet mellem høje miljøambitioner, social bæredygtighed og økonomisk lønsomhed i projekterne, siger Grethe Haugland, administrerende direktør i Link Arkitektur Norge.

A-Lab har af 140 medarbejdere fra 20 forskellige lande, og har kontor i Oslo, Portugal og Frankrig samt i Silkeborg.

Den norske arkitektvirksomhed bliver et datterselskab til Multiconsult og skal fortsat udvikles som selvstændigt firma med egen identitet.

Ifølge Multiconsult har A-Lab har en stærk position indenfor konceptudvikling, by- og områdeudvikling samt urbanisme. Denne position ønsker Multiconsult at udnytte til at positionere større dele af selskabets rådgiverydelser i tidlige faser, lyder det i meddelelsen. A-Lab vil dermed bidrage til at komplementere Multiconsults rådgivning inden for byggeri og ejendom, for dermed at dække hele værdikæden, lyder det videre.